Deze woonaccessoires staan goed op je hoektafel

Ga je een hoektafel kopen? Dan wil je hier natuurlijk de leukste woonaccessoires op zetten. Hoe kun je jouw tafel het beste stylen? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje, zodat jouw hoektafel straks een ware eyecatcher wordt.

 

1. Houd het rustig

Je wilt jouw hoektafel misschien wel van de mooiste accessoires voorzien, maar let erop dat je de tafel niet te vol zet. Wanneer je de tafel rustig houdt, oogt het geheel ook strakker. Kies voor één of twee accessoires, zoals een leuke vaas met bloemen of zet twee stolpen neer waar je items naar keuze in plaatst. Bij Löwik Wonen en Slapen kun je bijvoorbeeld terecht voor de leukste woonaccessoires.

2. Denk praktisch na

Denk praktisch na over de invulling van de hoektafel. Wil je er toch meerdere accessoires op zetten? Maak dan gebruik van een mooi dienblad en plaats hier verschillende accessoires op. Houd er rekening mee dat het geheel niet te druk oogt en ga voor matchende accessoires.

3. Match met jouw interieur

Het mooiste is nog wel als de kleuren van je accessoires matchen met de rest van je interieur. Maak gebruik van diverse materialen en speel met hoogte. Stel dat je veel koper in huis hebt, dan is het erg leuk om dit terug te laten komen in de accessoires op je hoektafel. Denk aan een klein koperen vaasje met droogbloemen of een koperkleurig dienblad.

4. Kies voor hoge accessoires

Omdat een hoektafel een plat oppervlak heeft, kun je er beter geen platte accessoires op plaatsen. Het is vanzelfsprekend dat dit minder opvalt. Ga dan ook de hoogte in en kies voor mooie kandelaren of vazen. Je kunt er ook boeken op plaatsen. Ondersteun deze met een boekensteun en plaats er een mooi klein vaasje naast met jouw lievelingsbloemen.

5. Kies voor ruimtelijke accessoires

Wil je een zo rustig mogelijke uitstraling van de hoektafel? Kies dan voor ruimtelijke accessoires. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dun metaal of glas, zodat je er als het ware doorheen kunt kijken. Mooie voorbeelden van ruimtelijke accessoires zijn een glazen vaas of een stolp.

Aan de slag met onze tips

Weet jij al welke hoektafel je gaat kiezen? Zorg dan ook voor matchende accessoires. Wij hopen je via deze blog op weg te hebben geholpen met onze tips en wensen je succes met het decoreren van jouw hoektafel!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.