Deze zomer gaan we voor goud, ook in ons interieur!

Deze zomer gingen de Nederlandse sporters voor goud. Zo hadden we de tour, Wimbledon, het EK en de Olympische Spelen. Maar ook in ons interieur gaan we deze zomer voor goud toch? We zetten een aantal van onze favoriete gouden interieur items voor je op een rijtje!

Wat doet goud voor je interieur?

De kleur is weer mega populair. Het is een kleur die je interieur echt een lift geeft. Het is een opvallende kleur/metaal en het heeft de power om van een saai item iets bijzonders en unieks kan maken. Naast dat het je interieur een chique hotel of city look kan geven, kun je ook met goud naar de vintage, kringloop stijl gaan zonder dat het er goedkoop uitziet. Dit hangt helemaal af van waar je het goud laat schitteren in jouw interieur.

Unieke vondst bij de kringloop of is het toch gloednieuw?

Goud komt veel terug in de nieuwste interieur collecties van verschillende merken. Een aantal merken hebben ondervonden dat het ook leuk is om items te produceren die je ook bij de kringloop kan vinden, alleen deze zijn wel nieuw en jij bent de eerste eigenaar. Denk bijvoorbeeld aan het populaire merk BePureHome. Vintage trolleys, salontafels, verlichting en woonaccessoires. Is dit jouw stijltje of wil je dit meer terug laten komen in je interieur? dan is dit de gouden tip voor jou!

Een combinatie met velvet

Beide, zowel velvet als goud zijn al langer een woontrend. Daarom is het extra leuk om deze twee trends te combineren in jouw interieur. Maar welke stijl creëer je hiermee? De grap is, het is niet echt een stijl. Je ziet het vooral veel bij influencers op social media voorbij komen omdat de kleuren zo lekker opvallen en de aandacht even vasthouden. Goud is er in verschillende tinten van geel goud tot rosé goud, de favoriet om te combineren met velvet is de rosé kleur. Dit omdat deze kleur goud heel warm is en goed blend met een aaibare stof. Vooral de velvet fauteuils en poefjes met gouden poten zijn de grote trend van het moment. Let wel op dat het niet te kitsch wordt. Dus voeg goud op een subtiele, gecontroleerde manier toe aan velvet.

Aan tafel

Gouden items doen het super goed op, aan en rond de tafel. Zowel bij kleine tafels als bij de grote ​eetkamertafels​. Goud bestek, potten/vaasjes en mooie luxe kandelaren, echt alles kan op tafel. Combineer je gouden items op de tafel met zwart of wit servies voor de final touch. Maar is dat niet genoeg goud voor jou, dan kan je natuurlijk een stapje verder gaan. Tegenwoordig zie je super veel tafels met een gouden poot, dit geldt ook voor stoelen. Misschien is dat meer iets voor jou? Zo creëer je een chique hotel gevoel in je eetkamer.

Richmond Interiors

De gouden kleur speelt bij het merk Richmond Interiors een grote rol. Bijna alles in hun collectie heeft een vleugje goud of is mooi te combineren met goud. Maar niet op de vintage manier. Dit merk geeft die chique hotel vibe. Het straalt echt cachette en een luxe gevoel uit. Meestal zijn de meubels van Richmond echt een lijn. Dit betekent dat van de kasten van Richmond bijvoorbeeld ook een eettafel variant. Als je deze combineert, voeg je goud toe maar hierdoor bewaar je ook de rust in je woning en wordt het een geheel.