• Xiart
  • Cartografenweg 20a
  • 5141MT Waalwijk

Diepte creëren met wanddecoratie | Xiart

Wil je van rommelig ogende ruimtes af en wil je deze optisch groter laten lijken? Ga dan de uitdaging aan door met wanddecoratie diepte te creëren. Het is een simpele oplossing om de grootte van je ruimtes optisch te vergroten. Een nieuwe trend op de interieurmarkt is het ophangen van foto-art op plexiglas. Xiart heeft een gigantische collectie van dit product en wil jou graag met deze slimme tips helpen invloed uit te oefenen op hoe je jouw ruimtes inricht en stylt.

Decoratieve elementen

Om het maximale uit kleine ruimtes te halen, kun je het beste decoratieve elementen gebruiken. Veel mensen denken dat decoratie een ruimte kleiner doet lijken, maar niets is minder waar. Goede voorbeelden hiervan zijn spiegels en glazen objecten, zoals lampen. Ze reflecteren licht en creëren daardoor als het ware een extra dimensie. Vind je glazen objecten tricky in huis? Kijk dan eens naar wanddecoratie van plexiglas.

Voordelen en toepassingen plexiglas

Plexiglas biedt hetzelfde luxe gevoel als glas, maar is wel dertig keer sterker. Ideaal voor in huis dus! Plexiglas wanddecoratie creëert een zwevend effect aan de muur en biedt een optimale dieptewerking. Je hebt het gevoel dat je als het ware in de foto kunt stappen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat plexiglas meer licht doorlaat dan regulier glas. Naast dat plexiglas voor meer diepte zorgt, haal je tevens een uniek kunstwerk in huis. Win-win dus!

Contrasterende kleuren

Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om donkere kleuren. Toch is dit nergens voor nodig, mits je kiest voor een goede balans. Donkere tinten zorgen namelijk voor een extra dimensie in je ruimte. Het maakt de ruimte vaak sfeervoller en geeft een robuuste uitstraling. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor strakke lijnen om je huis meer diepte te geven. Kies bijvoorbeeld voor donkere wanddecoratie (met strakke lijnen) tegen een lichte muur.

Denk groots en symmetrisch

Less is more! Zet een kleine ruimte niet vol met heel veel meubels, maar kies in plaats daarvan voor een paar grote meubels. Zo houd je doorkijk in de ruimte, waardoor alles direct groter oogt. Daarnaast voorkom je dat de ruimte rommelig lijkt. Dit geldt ook voor decoratie. Kies in plaats van kleine interieuraccessoires bijvoorbeeld voor een aantal grote decoratie-objecten, zoals wanddecoratie. Zo behoud je (letterlijk) de ruimte én geef je jouw interieur een smaakvol en gezellig tintje.

____

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Xiart


Xiart


“Xiart is dé online art gallery voor prachtige fotokunst; de ultieme mix tussen trendy en tijdloos.“

__
Meer informatie over Xiart?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 15 | mrt | 2021


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media