Dit mag niet ontbreken in jouw kantoor!

Het inrichten van een kantoor kan moeilijk zijn. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. En mocht je niet beschikken over bepaalde benodigdheden. Dan kan dit al snel de productiviteit in de weg staan. Maar wat heb je nu allemaal nodig in je kantoor? We nemen het met je absolute benodigdheden met je door!

Een goed werkende computer of laptop

Een computer of laptop is absoluut een must. Want werken zonder een computer of laptop zal nog niet meevallen. Houd er wel rekening mee dat je een apparaat koop waarvan je zeker weet dat je jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Ben je vooral bezig met tekstverwerken of met het mailen van klanten? Dan heb je geen dure computer nodig en volstaan de meeste computers en laptops wel. Maar wanneer je programma’s zoals PhotoShop of andere programma’s van Adobe draait. Dan kan het zo zijn dat je een betere laptop of computer nodig hebt.

Randapparatuur

Aan alleen een computer of laptop zal je niet genoeg hebben. Je wilt immers ook kunnen printen. Wees ook niet bang om te investeren in een goede printen. Zo kun je een hoop frustraties voorkomen. HP is bijvoorbeeld een goed merk. Hier kun je ook een cartridge abonnement voor afsluiten. Zo krijg je automatisch cartridges thuisgestuurd wanneer de inkt van de printer bijna op is. Op deze manier zit je nooit zonder inkt en kun je altijd printen wanneer dat nodig is.

Comfortabele werkplek

Je werkplek moet comfortabel zijn. En dat betekent dat je een goede stoel, bureau, monitor, toetsenbord en zelfs een fijne muis moet hebben. De ergonomie moet goed zijn, zodat je geen lichamelijke klachten kunt krijgen. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding. Wees ook hierbij niet bang om iets meer uit te geven aan een goede stoel of bureau. Want dit kan veel nare klachten voorkomen. Zorg er daarnaast natuurlijk voor dat je met enige regelmaat eens even opstaat. Strek je benen, loop naar het koffiezetapparaat of maak eens een praatje met je collega. De hele dag stilzitten is voor niemand goed. Hoe goed je stoel en bureau ook zijn.

Opslagmogelijkheden

In je kantoor wil je ook verschillende opslagmogelijkheden hebben. Denk aan een archiefkast, wanneer je veel moet opbergen. Maar opbergbakken kunnen ook volstaan. Het is maar net hoeveel ruimte je hebt. En hoeveel spullen je dient op te slaan. Zorg er in ieder geval voor dat je de mogelijkheid hebt om alles op te bergen. Zodat papieren en andere zaken niet rond hoeven te slingeren op het kantoor.

Mogelijkheid om geconcentreerd te werken

Op kantoor wil je natuurlijk een praatje kunnen maken met je collega’s. Maar er moet voldoende mogelijkheid zijn om ook in diepe concentratie te kunnen werken. Er dienen dan ook mogelijkheden te zijn voor werknemers, om zich diep te concentreren. Hiervoor kun je koptelefoons aanbieden. Scheidingen tussen werkplekken. Of een geluidsdichte flexplek. Probeer er vooral bij een rumoerig kantoor voor te zorgen dat het geluid zoveel mogelijk gedempt wordt.

Groen verwerken in je kantoor

Om je kantoor af te maken, is het goed om er groen in te verwerken. Denk aan een kantoorplant bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een betere sfeer. En het creëert ook nog eens een betere luchtkwaliteit. Daarnaast kun je groene wanden plaatsen in je kantoor. Dit is een wand vol met planten. En zal ook weer voor een rustgevend gevoel zorgen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!