Dit zijn de interieurtrends voor 2022

Een van de belangrijkste dingen om op orde te hebben voor je mentale gezondheid is een plek waar je tot rust kunt komen. Voor het merendeel van de mensen is dit hun huis. Daarbij speelt het interieur een cruciale rol. Met het juiste interieur voel je jezelf namelijk eerder op je gemak en kom je sneller tot ontspanning. Daarbij is het een leuke bonus als je interieur ook nog eens trendy is. Maar wat zijn nou eigenlijk de interieurtrends voor 2022? In deze blog kom je erachter wat de vier grootste trends zijn op dit vlak. Zo richt je straks jouw woning ook weer trendy in.

Gebruik meer metalen in jouw woning

De eerste interieurtrend voor 2022 waar je over moet weten, is dat metalen steeds populairder worden om te gebruiken. Zo zie je steeds meer woningen die over mooie Aluprof – aluminium ramen beschikken. Metaal geeft een woning namelijk een moderne look. Daarnaast is het langzaam maar zeker ook een duurzame optie geworden. Wanneer jij dus voor een industrieel interieur wilt gaan, zijn metalen als aluminium of roestvrij staal een goed idee.

Kies voor meer rondingen

De afgelopen jaren draaide alles om het hebben van een strak interieur. Daarbij speelden sterke hoeken een belangrijke rol om deze look voor elkaar te krijgen. Momenteel gebeurt echter het tegenovergestelde qua woontrends. Steeds meer interieurdesigners kiezen juist voor een ronde vorm van interieur. Denk dan in plaats van een hoekbank juist aan een halfronde sofa. Door deze rondingen geef jij je interieur een zacht gevoel. Daardoor creëer je een look die erg interessant oogt, voor jezelf en je bezoek. Met rondingen maak je jouw interieur dus zeker modern.

De kracht van lijnen

Bij het inrichten van je interieur is het zaak om het interessant te houden. Er zijn allerlei soorten manieren om dit voor elkaar te krijgen. Daarbij zijn patronen een vaak gebruikt hulpmiddel om het design interessant te houden. Elk jaar weer verandert het meest trendy patroon voor je interieur. Dit jaar voorspellen we dat een lijnenpatroon uiterst populair gaat worden. Dit geldt voornamelijk bij meubelstukken die meestal nogal saai zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een kledingkast of ladekasten. Door in plaats van een effen vlak juist voor een lijnenpatroon te kiezen, maak jij je interieur veel interessanter. Denk goed na over welk gedeelte van je interieur door middel van dit patroon een boost zal krijgen.

Duurzaam is trendy

Tot slot is het laatste trendy aspect in 2022; eentje die je niet per se in een oogopslag ziet. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk thema geworden de afgelopen jaren, en deze trend zien we niet snel eindigen. Je doet mee aan deze trend door voor een interieur te kiezen dat duurzaam is. Denk dan aan materialen die gerecycled kunnen worden of juist erg lang goed blijven. Tevens kun je voor lokale meubelstukken kiezen die op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Zo blijf je trendy en doe je ook nog eens mee aan het faciliteren van een betere toekomst!