Dit zijn praktische tips die je kunt gebruiken tijdens verhuizen 

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van hulptroepen, het inplannen van juiste klus momenten en het verhuisdozen kopen. Allerlei praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Denk ook bijvoorbeeld aan zaken zoals het aanpassen van je verzekeringen, maar ook je internet- en energie aansluiting. Allerlei elementen die kunnen zorgen voor een boel stress. Dat is natuurlijk niet iets wat we willen. We delen graag onze tips die dit zullen voorkomen. 

Begin op tijd 

Elke dag eén uurtje werk door een paar spullen in te pakken, scheelt al enorm. Bovendien is dit ook veel efficiënter dan dagenlang achter elkaar uren hieraan te spenderen. Het moet natuurlijk niet teveel energie kosten. Door op tijd te beginnen en in kleine stappen in te pakken, wordt dit ook veel moeizamer.  

Overzicht 

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit. Verhuisdozen helpen hier al enorm bij. Geef bijvoorbeeld elke dus ook een nummer of een naam. En, vergeet niet het vulmateriaal van de dozen.  

Breekbaar 

Wikkel glaswerk en servies apart in papier. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Geef ook op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten. 

Planning maken 

Maak voor jezelf een overzichtelijke planning met wat wanneer moet gebeuren. Hiermee maak je een goede indicatie, maar kom je er ook achter wat het meeste werk kost en waar je dus hulp bij nodig hebt. Bovendien is het altijd goed om naar een einddoel toe te werken en deze ook voor ogen te hebben.  

Geld besparen door te vergelijken 

De ultieme manier om snel en makkelijk geld te besparen op een verhuizing is door professionals te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld verhuismaterialen vergelijken. Hierdoor kun je al veel geld besparen. Doe dit vooral ook tijdig, zodat je zeker weet dat ze beschikbaar zijn.  

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.