Dit zijn stijlvolle maar functionele accessoires voor je keuken

In de keuken maak je de lekkerste gerechten. Om fijn te koken heb je het juiste keukengerei nodig. Deze spulletjes moeten natuurlijk functioneel zijn, maar mogen er ook best stijlvol uitzien! Of je nu kiest voor een simpele voorraadpot of gaat voor een water cooler, met onderstaande accessoires geef jij jouw keuken gemakkelijk een make-over. Laten we kijken naar functionele én stijlvolle accessoires zodat jij jouw keuken kan omtoveren naar een geweldige plek.

 

Messenbord

Goede messen zijn onmisbaar voor mensen die regelmatig koken. Je kunt ervoor kiezen om je messen in een besteklade te leggen, maar zo loop je wel het risico dat deze beschadigd raken. Daarnaast mag je ook best je messenset showen, het kan er namelijk stijlvol uitzien wanneer je deze functioneel neerzet in je keuken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt ervoor kiezen om voor een blok te gaan waar je de mensen in steekt, maar je kunt ook voor een magnetisch bord kiezen. De messen zijn zo volledig te zien en je kunt er gemakkelijk bij. Je hoeft dus niet eerst lades open te trekken, maar hebt je messen zo in je hand. 

 

Voorraadpotten

Eten wat je niet in de koelkast bewaard wordt vaak in een keukenkast of opbergruimte geplaatst.  Dit kan handig zijn wanneer je een wat kleine keuken hebt en al de ruimte goed kan gebruiken. Wanneer je geen extra ruimte hebt of simpelweg een wat grotere keuken kun je gebruik maken van voorraadpotten. Je hebt ze misschien wel eens eerder gezien, de grote glazen potten waar je eten in kan bewaren. Vaak worden deze voorraadpotten gevuld met pasta, rijst of granen. Naast dat je overzichtelijk je eten kan bewaren ziet het er ook nog eens stijlvol uit. Wanneer je verschillende potten op de vensterbank zet met verschillende inhoud geeft dit een leuk zicht. Het voegt echt wat toe aan je keuken. 

 

Pannenrek

Pannen zijn vaak niet de meest handige spulletjes in je keuken. Ze kunnen best wel lomp zijn een veel ruimte in beslag nemen. In plaats van je pannen in een kast te zetten kun je overwegen om deze op te hangen. Door je pannen in een rek te hangen hoef je niet meer te graven in je kast. Je kunt gemakkelijk een pan van de muur halen wanneer je deze nodig hebt. Ook voegt het wat sfeer toe. Een leuk setje pannen aan de muur kan er namelijk erg leuk uitzien. Die kale muur krijgt zo ook gelijk een make-over. 

 

Water cooler

Genoeg water drinken is onwijs belangrijk. Om jezelf een handje te helpen kun je daarom kiezen voor een water cooler. Door de water cooler op een tactische plek in je keuken te zetten wordt je er dagelijks aan herinnerd om genoeg water te drinken. Daarnaast is het natuurlijk ook een super cool accessoire dat je nog niet in veel keuken terugziet. Benieuwd naar alle soorten water coolers? Kijk dan eens op Watercooler-online.nl voor het gehele assortiment.

De plek waar je kookt hoeft dus totaal niet saai te zijn. Je kunt van je kijken een functionele én stijlvolle plek maken. Er zijn een heleboel accessoires die niet alleen bruikbaar zijn, maar ook nog eens stijlvol.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.