DJS Hekwerken, hekwerken, poorten, entree

DJS Hekwerken

De poort naar een stijlvol entree

Onlangs opende het Experience Center van DJS Hekwerken in Vuren. Vanaf nu kan iedere klant ervaren hoe de nieuwe entree naar zijn woning eruit kan zien. In de showroom kies je uit ruim vijftig doordachte modellen die door het toepassen van accessoires volledig te personaliseren zijn. Voor het perfect passende hekwerk krijg je gedegen advies over de poortautomatisering, stijlelementen, intercom, toegangscontrole, verlichting en een passende brievenbus. Op basis van een foto van de entree van de woning of het bedrijfspand wordt de nieuwe situatie op een groot scherm geprojecteerd. Je ervaart echt hoe het eruit kan zien.

Johan de Jong startte samen met zijn vader het bedrijf DJS Hekwerken in 1995. De opdrachtgevers kwamen in die periode voornamelijk uit de agrarische sector. De laatste jaren ontwikkelde het bedrijf zich als een toonaangevende partij voor de particuliere en zakelijke markt in het hogere segment. Johan: “Er zijn steeds meer stijlen waaruit een opdrachtgever kan kiezen. Koos een klant voorheen vaak voor het klassieke hekwerk van staal en bogen, de laatste jaren is er een trend gaande waarin de moderne stijl steeds vaker gekozen wordt. Er is veel mogelijk, maar eigenlijk is het het belangrijkste dat een toegangspoort past bij de woning of het bedrijfspand waarvoor het object geplaatst wordt. Een toegangspoort markeert immers het begin van het eigendom en geeft de stijl weer van haar bewoners”, aldus Johan.

De klant staat centraal
“Opdrachtgevers hebben eigenlijk altijd advies nodig bij het kiezen van het juiste hekwerk. Want welke kolommen passen het beste naast de gekozen toegangspoort, hoe vaak wordt het hekwerk geopend en gesloten en door wie? Wat vind je belangrijke functionaliteiten van een intercom en de toegangscontrole en hoe kun je deze functionaliteiten laten aansluiten op de domotica of automatisering in het huis? Wij gaan ver in onze dienstverlening, dat vinden we heel belangrijk.”

DJS Hekwerken, hekken, poorten


“Van eeuwenoude poorten tot hypermoderne abstracte vormen”


DJS Hekwerken, hekken, poorten

Productie in eigen werkplaats
Als de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt, wordt het geheel in eigen huis gemaakt. In de werkplaats, waar de klanten met plezier en interesse worden rondgeleid, ontmoeten we de ambachtsmannen die het staal in de juiste vorm buigen, zien we dat de metselaar en stukadoor de kolommen netjes afwerken en ontmoeten we de elektricien die het hekwerk voorziet van alle elektrische bedrading en eventuele verlichting. Er wordt gestukadoord, gemetseld, gelast, getimmerd, gezaagd en gefreesd. Alle werkprocessen zijn precies op elkaar afgestemd. Als alles gereed is, wordt het geheel op een betonnen fundering gemonteerd en gaat het op transport naar de opdrachtgever.

DJS Hekwerken, hekken, poortenDJS Hekwerken, hekken, poorten

DJS Hekwerken, hekken, poorten

DJS Hekwerken, hekken, poorten

Plaatsing in een dag
De plaatsing van een hekwerk duurt maximaal een dag. Op de dag dat het hekwerk geplaatst wordt, zijn daar verschillende collega’s van DJS Hekwerken bij aanwezig. Omdat het hekwerk als een geheel bij de klant komt, is de overlast zo klein mogelijk. Dus als je ’s ochtends je woning verlaat, kun je ‘s middags met een druk op de knop je eigen hekwerk openen en is je perceel op een gepersonaliseerde wijze afgesloten van de openbare weg.

Iedere poort is uniek
DJS Hekwerken heeft zich nooit gefocust op de standaard industriële hekwerken. Johan: “Wij leveren een exclusieve totaaloplossing. Een toegangspoort met (gemetselde) kolommen, inclusief verlichting, motoren en brievenbus. Iedere poort die wij maken is uniek.”

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: DJS Hekwerken & Dré Wouters

DJS Hekwerken, hekken, poorten

___

Contactgegevens:

  • DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.
  • Hooglandseweg 2
  • 4214 KG Vuren