Doekzonwering voor beschutting zonder afsluiting

Renson

De opdrachtgever was opzoek naar een nieuwe woning die moest voorzien in rust en privacy. Hij vond in een oude langgevelhoeve zowel de woning als de locatie. Een renovatie was echter wel hoogstnoodzakelijk en daarom werd gekozen voor een samenwerking met Demo+ Architecten. Samen kozen zij voor een totaalrenovatie met doekzonwering van Renson.

Doekzonwering, overkappingen, Renson

Het interieur open werken

Deze waanzinnige woning maakte vroeger deel uit van het privédomein van baron van Zuylen en kent daarom een uniek karakter. De authentieke eigenschappen en het fenomenale uitzicht spraken de opdrachtgever aan en daarom kon hij door de gebreken heen kijken. Door andere verbouwingen was een wirwar aan kleine kamertjes ontstaan, die alle niet aan elkaar verbonden waren. In het nieuwe ontwerp werd zoveel mogelijk open gewerkt. Om dit voor elkaar te krijgen moest een technische noot gekraakt worden. Gelukkig lukte dit en dat resulteerde in een lichte woning met verschillende niveauverschillen en een ruimtelijk aanzicht.

Screens en doekzonwering

De opdrachtgevers waren al van plan zonwering te plaatsen en lieten de keuze vallen op screens (doekzonwering). Dit omdat zij niet wilden dat hun woning, door rolluiken, hermetisch afgesloten zou worden van de omgeving. Van het uitzicht moet genoten kunnen worden. De architect wist hen te overtuigen bijna alle ramen hiermee te voorzien. Zo werd ook aan de achterzijde doekzonwering geplaatst maar met grotere afmetingen. Zodat optimaal van de woning genoten kan worden.

Meer over Renson

Renson is al jarenlang toonaangevend op het gebied van doekzonwering, ventilatie, gevelbekleding en outdoor oplossingen. Zij doen dit om een aangename leefomgeving te creëren waarbij de binnen- en buitenruimte naadloos aan elkaar verbonden zijn. De totaalconcepten die zij realiseren staan voor comfort, duurzaamheid, innovatie en esthetiek.

Editor: Media team

Datum: 01-03-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Renson