domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Domotica en comfortabel wonen | Prowork

 Na een heerlijke zomer zijn we beland in hartje winter. De dagen zijn korter, de avonden langer en we zoeken de gezelligheid vooral binnen. De verwarming mag een graadje hoger, de gordijnen gaan dicht en de lichten dimmen voor een gezellig avondje thuis. Wat alleen nog ontbreekt aan dit plaatje is alles in huis kunnen regelen vanaf je telefoon of tablet, zodat je ook niet meer van de bank af hoeft te komen. Een domotica systeem van Prowork is dan een echte uitkomst. Met dit systeem kun je alle functies binnen jouw huis volledig afstemmen op jouw eigen woonwensen en behoeftes.

Easy temperatuurregeling

Als het aankomt op behaaglijk wonen, zijn de mogelijkheden van domotica de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het op één centrale plaats regelen van de temperatuur in de woning is niet meer toereikend in de woning van nu. De verschillende woonruimten hebben ieder hun eigen functie en vragen om de mogelijkheid om de temperatuur per ruimte in te stellen. Zo wordt bijvoorbeeld door veel onderzoekers aangeraden om te slapen in een slaapkamer met een kamertemperatuur van plusminus 18 graden, zodat je toe komt aan een goede nachtrust. De effecten hiervan zijn groots; het blijkt dat je zelfs slimmer wordt van een goede nachtrust.

domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Sfeercreatie

De sfeer in jouw (t)huis is ook belangrijk. Je wilt je tenslotte prettig, veilig en op je gemak voelen. Het creëren van de juiste sfeer is dan ook een belangrijk onderdeel van uw wooncomfort. Vooral de verlichting is van invloed. Ook de integratie van een haard en bijvoorbeeld een goede audio-installatie werkt sfeerverhogend. Je kiest een bepaalde sfeer of activiteit en jouw woning weet precies wat te doen. De verlichting past zich aan, gordijnen of zonwering sluiten zich of gaan juist open, de beamer start op en de muziek gaat spelen.  Met één afstandsbediening, smartphone of tablet kun je daar waar nodig bijsturen. Zó realiseren we met technologie daadwerkelijk comfortabel wonen.

domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Mogelijkheden

Naast deze twee grote voordelen die een domoticasysteem weet te bieden, is het meegroeien met jouw (woon)wensen ook een groot voordeel. Denk bijvoorbeeld aan een gezinssamenstelling die verandert of nieuwe toepassingen die mogelijk gaan worden. Het is dan ook belangrijk dat de woon- en leefomgeving flexibel met deze veranderingen mee beweegt en u zich prettig blijft voelen in uw eigen woning. Denk je bijvoorbeeld aan het installeren van een alarm? Ook dat kan middels domotica, ook als je allang een systeem hebt geïnstalleerd. op een later moment de buitendeuren te voorzien van een fingerprint opener. Kinderen hebben geen sleutel meer nodig en kunnen op elk moment de woning binnen. Je bepaalt zelf wie je op deze manier toegang verleent tot je woning. Wel zo gemakkelijk én veilig!

Ons motto? “Enjoy technology!”

Tekst: Prowork
Fotografie: Prowork

____

Meer projecten bekijken van Prowork?


domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Prowork


Door de jarenlange ervaring en kennis creëren wij voor u een comfortabele en veilige omgeving.

__

Meer informatie over Prowork?