Europa Parket, Houten vloer, Klassiek, Vloeren, Stijlvol

  • EUROPA PARKET B.V.
  • Harselaarseweg 49-51
  • 3771MA Barneveld

Donkere houten vloer | Europa Parket

Renoveren betekent het ver- of hernieuwen van een woning; = verbeteren. Dat houdt in dat je niet de woning een nieuwe look gaat geven of totaal gaat verbouwen. Een renovatie hoort respectvol uitgevoerd te worden, met krediet voor het verleden. Deze herontwikkeling van een klassiek herenhuis is gedaan onder begeleiding van interieurdesigner Kees Marcelis. De woning werd geüpgraded naar een luxueuze, moderne en van alle gemakken voorziene villa die past bij de bewoners en het familieleven. Zij wilden hierbij graag een statement vloer met kleur en structuur, die een weerspiegeling is van het karakter van het exterieur van het huis: statig, stijlvol en sexy. Het werd een donkere, houten vloer.

Hout als basis

Het stijlvolle, klassieke herenhuis uit begin 1900 heeft een prachtige ligging. Gedateerd interieur, onpraktisch in routing en ruimte, maar met potentiële allure. De opdrachtgevers hadden behoefte aan eigentijdser wonen. De villa werd ‘gestript’, maar met respect voor de oorspronkelijke bouwstijl. Vervolgens ontstond er een enorm proces waarin aan verschillende eisen moest worden voldaan zoals comfort, energievoorzieningen, domotica, bouwtechnische mogelijkheden, afmetingen en materiaalkeuze. De keuze voor de vloer was echter snel gemaakt: een donkere houten vloer.

Europa Parket, Houten vloer, Klassiek, Vloeren, Stijlvol

Voordelen

Een houten vloer biedt veel voordelen. Hout is in de basis een natuurproduct, dus mensen met allergieën en infecties van de luchtwegen zijn compleet veilig in een huis met een houten vloer. Daarnaast voelt een houten vloer aangenaam en warm aan. Nog een plus: de akoestiek in huis is hierdoor een stuk beter. Natuurlijk hangt hier een prijskaartje aan, maar dit moet je zien als een investering in de toekomst. Een vloer van hout gaat namelijk lang mee, mits goed onderhoud gepleegd wordt. Hout is tijdloos en raakt nooit uit de mode. Beste argument? Hout is goed voor het milieu! Veel houten vloeren komen uit zogenaamde productiebossen en bij het produceren van een houten vloer is veel minder water en energie nodig vergeleken met andere vloertypen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

 

Europa Parket, houten vloeren leggen, houten vloer, visgraatvloer

 

___

Meer projecten van Europa Parket bekijken?