Van essen keukens, Kookeiland, keuken met kookeiland

  • Van Essen Exclusieve Keukens
  • Essenerweg 100
  • 3774 LC Kootwijkerbroek
  • Tel. | Mail
  • Tel: +31 (0) 342 47 87 97
  • Info@vanessenkeukens.nl

Donkere keuken met kookeiland | Van Essen Exclusieve Keukens

Een donkere keuken met kookeiland staat hoog op de wish list van iedere keukenliefhebber. Dit exemplaar van Van Essen Exclusieve Keukens laat goed zien hoe intiem, warm en geborgen een ruimte wordt met een donkere keuken. Daarnaast kan je heel soepel een industrieel tintje toevoegen aan de keuken, zoals hier met een stalen constructie boven de kookplaat waarin de afzuigkap is verwerkt. Een mooi blad van natuursteen maakt een donkere keuken extra sexy. Het heeft de werking van een verrassing: in een donkere keuken worden details langzaam zichtbaar.

Open karakter

De opstelling van deze keuken met kookeiland kenmerkt zich als driedelig: een lange kastenwand met spoelruimte, een eiland met kookplaat en een tweede, kleine kastenwand die dient als wijnkoeler en koffiecorner. Je hebt dus veel keuken, maar het is een opstelling die relatief weinig ruimte in beslag neemt. Vooral de lange kastenwand heeft eigenlijk een heel open karakter, omdat grote raampartijen boven de spoelruimte aanwezig zijn. Door het royale daglicht krijg je dus absoluut niet het gevoel dat je in een kleine ruimte staat. Het afwerkingsplafond boven de afzuigconstructie is extra aangezet met ledverlichting. Op die manier springt het element er extra uit. De verbinding met de eettafel is haaks. Geen lange lijnen dus, maar juist een samenkomen. Omdat de vloer een compleet andere kleur en patroon hout heeft, gaat twee keer hout in één ruimte prima samen.

Meer over Van Essen Exclusieve Keukens

25 jaar geleden begon Martin van Essen als meubelmaker en intussen is Van Essen Exclusieve Keukens uitgegroeid tot een welbekende luxekeukenleverancier. Met meer dan tien medewerkers in dienst voor de realisatie van luxe keukens heeft hij al diverse projecten gerealiseerd, van landelijke tot aan industriële keukens. Samen met een team van professionals worden alle keuzes voor de keuken aan de hand van een goed advies gemaakt. Zo ontstaat er een ontwerp dat voldoet aan al jouw voorkeuren, maar daarnaast ook functioneel en realiseerbaar is. Doordat de organisatie met uiterst zorgvuldig geselecteerde merken werkt zoals Miele, Quooker, Bora, Gaggenau en Sub Zero Wolf wordt een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd en wordt de keuken voorzien van alle gemakken van het heden.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Van Essen Exclusieve Keukens

___

Van Essen Exclusieve Keukens

___

Meer projecten bekijken van Van Essen Exclusieve Keukens?