donkere keuken, michel oprey & beisterveld, neolith

  • Michel Oprey en Beisterveld
  • Havenweg 8
  • 6101 AB, Echt

Donkere keuken Neolith | Michel Oprey & Beisterveld

Bas van de Beek, eigenaar van aannemersbedrijf Beek Bouwmeesters B.V. , voerde een briljant idee uit. Hij bouwde een huis waar hij met zijn gezin kan wonen dat eveneens een showroom is voor klanten. Het was een modern landelijk project waarbij hij alle expertises en mogelijkheden van zijn team bundelde. Missie geslaagd. De showroomwoning in Rosmalen is een eyecatcher op alle gebieden. Veruit het mooiste en meest representatieve onderdeel van deze woning is de donkere keuken, volledig gemaakt van Neolith. Het is een keramisch materiaalsoort dat eigenlijk alleen voor aanrechtbladen wordt gebruikt, maar hier mocht Michel Oprey & Beisterveld helemaal losgaan door de volledige keuken te bekleden met Neolith platen.

Kwaliteit natuursteen

De naam Michel Oprey & Beisterveld staat voor kwaliteit in natuursteen en keramiek; een kwaliteit die toonaangevend is in de markt en wordt gewaarborgd door strenge kwaliteitscontroles en nauwkeurige materiaalselecties. Michel Oprey en Beisterveld werkt uitsluitend met leveranciers die beschikken over een goed georganiseerd controlesysteem. Zo kan kwaliteitscontrole direct op locatie plaatsvinden, waar ook ter wereld. De keramieksoort Neolith is een slijtvast en duurzaam materiaal dat extreem bestand is tegen krassen, hoge temperaturen, chemicali├źn en UV-stralen. Logisch dus dat dit veel gebruikt wordt voor aanrechtbladen, maar een volledige donkere keuken van Neolith is echt wel nieuw.

Fijne woonkeuken

Zodra je de woning binnentreedt, loop je direct tegen het kantoor aan. Aan de rechterkant is de woonkeuken met kookeiland en strakke achterwand gesitueerd. De donkere keuken is voorzien van alle moderne inbouwapparatuur. In het plafond zijn airspots geplaatst. Het blad is op pootjes geplaatst, zodat het Neolith optisch zweeft. Deze moderne techniek vereist een strakke afwerking, want extreme experimenten slagen alleen als ze goed zijn uitgevoerd. De zwarte kraan, kookplaat en ovens vallen mooi weg in het stenen plaatmateriaal, zodat het Neolith de aandacht behoudt.

donkere keuken, michel oprey & beisterveld, neolith

Tekst: Marlou Overkamp-Peters
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

 Meer projecten bekijken van Michel Oprey & Beisterveld?