Donkere keuken, van essen keukens, the art of living

Hoogwaardige donkere keuken | Van Essen Exclusieve Keukens

Als je mee wil doen met de nieuwste keukentrend, dan moet je echt gaan voor een donkere keuken. De populariteit van deze trend is te verklaren als je kijkt naar voorgaande trends. De vorige, grote trend op het gebied van keukens was namelijk veel wit, liefst hoogglans en een smetteloze look. Nu is er al een tijdje een contrabeweging gaande, die van ruwe materialen – denk aan eikenhout en leer – met hun eigen vormen, contrasten en effecten. Je ziet dat de keukenkasten van deze parel veel structuur hebben, wat dus een mooie link heeft met het rauwe van de natuurproducten steen en hout. De achterwand op de gang met een Decolegno leder look doet ook mee aan dit prachtige geheel.

Subtiele massa

De opzet van deze donkere keuken is heel functioneel: een hoge wand voor kastruime en apparatuur en een eiland voor de composieten, zwarte spoelbak en de zwarte, Bora Basic kookplaat. Hoewel het blad een drukke houtprint heeft, zijn de spoelbak en kookplat ultrastrak voor een moderne twist. De zwarte kraan weet perfect te blenden met het geheel. De nissen geven ruimte aan wat mooie accessoires en maken het geheel minder massief.

Donkere keuken, van essen keukens, the art of living

Industriële uitstraling

In de kasten is luxe Miele apparatuur gekozen met een grote oven, stoomoven en koffieautomaat met warmhoudlade. Het eiland is volledig van keramiek gemaakt met de look van cortenstaal. Het dunne blad en de zijkant die tot op de vloer loopt zorgen voor een industriële uitstraling. Die doorloop geeft het geheel ook een luxe afwerking; iets wat we graag terugzien in de high end interieurwereld. De fronten zijn allemaal greeploos gemaakt met push to open. Het geheel van deze donkere keuken blijft hierdoor strak en modern. De focus heeft in het ontwerp duidelijk gelegen op het exterieur, wat dit een zeer prettige keuken maakt om naar te kijken.

 

Tekst: Van Essen Exclusieve Keukens
Fotografie: Van Essen Exclusieve Keukens

____

Meer projecten bekijken van Van Essen Exclusieve Keukens?


Van Essen Exclusieve Keukens

Van Essen Exclusieve Keukens

Tailor-made design en vakmanschap.

__
Meer informatie over Van Essen Exclusieve Keukens?