Waanzinnige donkere keuken | Vosselman Buiten en Marco Veldhuizen 

De fijne samenwerking tussen Vosselman Buiten en Marco Veldhuizen heeft geresulteerd in een naadloze overloop van binnen naar buiten. Kijkend naar de omgeving is de tuin tot stand gekomen. Het eindresultaat is deze moderne villa met rieten kap aan het water. De zorgvuldig ontworpen villa met idem tuin wordt gekenmerkt door aangename en onverwachtse elementen die het huis een tikkeltje spanning en speelsheid geven. Vooral de donkere keuken met riant natuurstenen blad vinden wij echt een kijkje waard!

Tuinarchitect: Vosselman Buiten.

Rust en ruimte

De doorkijkhaard is als divider tussen de living en leefkeuken gesitueerd. Door het onderste blok in messing uit te voeren, voegt het wat spanning toe aan het lichte geheel. Deze messing elementen komen in onder andere de lamp boven de eettafel en grote pot in de living terug met hetzelfde effect. Door de living rustig te houden met de focus op de juiste accenten, is het een aangename ruimte geworden waarin je tot rust kunt komen. Over de gehele ruimte is dezelfde lichte visgraatvloer gelegd, waardoor het samen met het lichte kleurgebruik een serene sfeer geeft aan het geheel.

Architect/ ontwerp: Studio Marco van Veldhuizen. Stalen deuren: Steellife by Roukens. Raambekleding: Onel Window Dressings. Meubilair: Melchior Interieur. Verlichting: Maretti Lighting.

Volledige realisatie & Leverancier keuken: RhijnArt Keukens. Keukenapparatuur: Miele Nederland. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Afzuigkap: Novy Nederland. Wijnkoelkast: Liebherr.

Donker en licht

De donkere keuken is het centrale punt van de begane grond. Deze leefkeuken is van alle gemakken voorzien. Doordat de kastenwand en het eiland in een donkere kleur zijn uitgevoerd, trekken ze direct de aandacht en vormen ze een massief gedeelte in een licht geheel. Het natuurstenen werkblad geeft door zijn kleur warmte aan de strakke vormgeving van de keuken. Door gebruik te maken van extreme maatvoeringen, zoals het keukenblok, kun je van een item een ware eyecatcher maken. Grote elementen maken statements. Ondanks het donkere kleurgebruik van de keuken en de taatsdeuren is het interieur licht en ruimtelijk.

Houten vloer: Soares Parket. Raambekleding: Onel Window Dressings. Fitnessapparatuur: Flow fitness. Deurbeslag: FORMANI.

Houten vloer: Soares Parket. Maatwerk meubels: F&W Furniture. Badkamerkranen: VOLA Nederland. Sanitair & Tegels: Gert Jan Meijer Sanitair.

Groene wolken

De spraakmakende tuin komt uit de groene vingers van Vosselman Buiten. Gesitueerd aan het water is een plek gecreëerd voor de sloep, zodat de bewoners binnen no-time op het water zijn. De sereniteit en dynamiek van het water zijn overgebracht op de tuin, die bestaat uit grote oppervlakten met een aantal kleinere plekken en details. De zitplekken en buitenkeuken verklappen dat de bewoners regelmatig buiten koken en er veel tijd doorbrengen om te genieten en tot rust te komen.

Tuinarchitect: Vosselman Buiten. Betonnen tegels (buiten): Schellevis Beton. Poort: DJS HEkwerken & Toegangstechniek B.V.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Dré Wouters

______
Wil je meer projecten zien van Marco van Veldhuizen?

______
Wil je meer projecten zien van Vosselman Buiten?