schuco, flagstone company, donkere kozijnen

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Donkere kozijnen | Schüco 

In een sfeervol Limburgs dorpje, nabij de rivier de Maas, ligt een prachtige karakteristieke villa. Voor de realisatie hiervan werden een voormalige kwekerswoning en een naoorlogse noodwoning getransformeerd tot een riante villa, die ruimte biedt aan twee families. De vernieuwde woning kreeg daarbij een natuurlijke uitstraling dankzij de toepassing van Geopietra Steenstrips van The Flagstone Company, waardoor de villa perfect in haar omgeving past. Het zijaanzicht van de villa bevat een raampartij van twee ramen die twee verdiepingen de lucht in gaan. Deze op maat gemaakte donkere kozijnen zijn een prachtproduct van Schüco, dé specialist in ramen, deuren, vouwwanden en serres voor het hogere segment. 

Samenspel verschillende materialen

De villa is gelegen aan een grote laan met aan weerszijden volop groen. Al vanaf een afstandje wordt duidelijk dat het om een zeer bijzonder bouwwerk gaat. De combinatie van een strak lijnenspel, wit stucwerk, donkere kozijnen en steen maakt van de villa een fantastische eyecatcher. Bovendien harmoniseert de woning prachtig met de parkachtige tuin en de omliggende landerijen, die als het ware een groen kader om de villa heen vormen. Het interieur van de woning is al even indrukwekkend. Ook hier komt het samenspel van verschillende materialen terug, met in de hoofdrol de schitterende Geopietra steenstrips als gevelbekleding, waardoor de woning zowel van binnen als van buiten een warme en uitnodigende sfeer ademt. 

Kiezen voor kwaliteit

Het kiezen voor donkere kozijnen is niet meer zo’n gewaagde keuze als voorheen, omdat die steeds populairder wordt. Eigenlijk is het een heel logische keuze om hiervoor te gaan, omdat zwart heel mooi blendt met natuurlijke kleuren als bruin en groen; veel beter zelfs dan het traditionele wit. Aandacht besteden aan het kiezen van ramen betekent ook nadenken over energiekosten en -verbruik. Met Schüco-kozijnen kan je dankzij de modernste technieken maximaal 80% op je stookkosten besparen. Schüco-kozijnen zijn niet alleen bekend vanwege hun geavanceerde functionaliteit, maar tevens vanwege hun wooncomfort en esthetiek. Zij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten & Hans Gorter

_____

Schuco

_____

Meer projecten bekijken van Schüco?