Novalis.O, donkere meubels, design, Francine Broos

  • Novalis.O
  • De Lind 67
  • 5061 HV Oisterwijk
  • Contact:
  • Tel.: 013 528 81 09
  • E-mail: info@novaliso.nl

Donkere meubels | Novalis.O

Op Landgoed op ’t Sandt ontwierp Francine Broos met haar team een nieuw atelier naast een 17e-eeuws Zaadhuisje dat ze restaureerde en nu bewoont. Oud tegenover nieuw, klassiek naast hypermodern: zo tegengesteld, maar zo perfect ontworpen dat het lijkt alsof het één niet zonder het ander kan. De gebouwen versterken elkaar en vormen samen een mooi geheel, juist omdat het contrast zo groot is. En dit alles in een prachtige omgeving, een groene arcade van een eeuwenoud eikenbos. Hier kun je prachtig minimalistisch wonen. Het interieur is volledig afgestemd op deze sfeer. De donkere meubels zijn zowel functioneel als esthetisch en passen perfect binnen het plaatje. De inrichting is te danken aan Novalis.O, plek waar je moet zijn voor exclusief topdesign. 

Het atelier

Ruim tien jaar geleden ging Francine de uitdaging aan om een eigen atelier te bouwen vlakbij rijksmonument het Zaadhuisje. Ze liet zich bij het ontwerp inspireren door de Japanse architect Tadao Ando die ook wel de meester van het licht wordt genoemd. Het resultaat is een gebouw van glas, staal en beton waardoor minimalistisch wonen in de natuur mogelijk is. Uiteraard passen daarbinnen geen aandachttrekkende of zeer uitgesproken donkere meubels. Om die reden is gekozen voor ingetogen ontwerpen en kleuren. Zo heeft de unieke living, die helemaal omkaderd is met beton, een bankstel en stoel gekregen met eenzelfde framewerk en volledig leren zittingen. Leer is een natuurlijk materiaal dat mooi samengaat met beton. 

Novalis.O, donkere meubels, design, Francine Broos

Klant is koning

Het tweede vertrek heeft eveneens donkere en aantrekkelijk vormgegeven meubels gekregen van Italiaans design, wat geen opsmuk of felle kleuren nodig heeft om schoonheid uit te stralen. De neutrale bank is toch subtiel uniek vanwege de hoge rugleuning. De stoel staat klaar om gepakt en aangeschoven te worden; een voorzichtige uitnodiging tot een goed gesprek. Deze inrichting verschilt compleet van de twee andere projecten van Novalis.O die bij ons te bekijken zijn. Dat bewijst dat dit bedrijf goed luistert naar de wensen van de klant en daar ook goed op weet in te spelen.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Verne fotografie

___

 

Novalis.O

___

Meer projecten bekijken van Novalis.O?