Doordacht tuinontwerp garandeert chique buitenruimte

Knops Tuindesign

De opdrachtgevers kwamen niet alleen naar Knops Tuindesign toe voor een nieuw  tuinontwerp, maar de designers werd ook gevraagd om ideeën te uiten over het exterieur van de woning. Knops Tuindesign deed dit maar al te graag. Het zorgt er namelijk voor dat het exterieur en de tuin op harmonieuze wijze één zijn geworden. Er is gekozen voor donkere kozijnen, een rieten dak en sterke architectonische glazen uitbouwen om zo een moderne en luxe uitstraling te garanderen. Daarnaast hield het bureau zich dus ook bezig met het tuinontwerp, we vertellen je hier graag nog veel meer over.  

Een duidelijke as 

Een duidelijke as van de voortuin, door de woning heen, naar de achtertuin benadrukt de lengte van het langgerekte perceel. Het terras aan de voorzijde van de villa ligt verdiept en door de ruimte in te pakken met groen wordt er een intieme loungeplek gecreëerd. 

Aan de achterzijde loopt de as door in een grote doorkijkhaard onder de overkapping. Louvres zorgen ervoor dat jaarrond van de buitenruimte genoten kan worden.

Heerlijk overloopzwembad  

Aan de andere kant van de haard, opent de tuin op een betoverende wijze. Vanuit de doorkijkhaard loopt de spiegelvijver gevoelsmatig over in het royale overloopzwembad. Het heerlijke buitenzwembad is voorzien van luxe bar welke direct in contact staat met de bar in het bijgebouw. Bovendien is aan beide zijden van het zwembad ruimte gecreëerd voor zonovergoten terrassen om ook hier volledig te kunnen ontspannen. Een grote glazen pui, die Knops Tuindesign heeft toegevoegd aan de villa, zorgt ervoor dat de gym ook bij de wellness en de tuin betrokken wordt.  

Indrukwekkend concept 

Deze prachtige tuin is het perfecte toonbeeld van het punt waarop esthetiek en functie elkaar ontmoeten. Het bijgebouw is opgedeeld in verschillende ruimtes, waaronder de bar, een boothuis, lounge en sauna. Het is een heerlijke plek om samen te zijn en het biedt voor ieder wat wils. Ben je ook omvergeblazen door dit schitterende ontwerp en wil je weten wat Knops Tuindesign voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website.  

Wil je meer lezen over het creëren van een exclusief tuinontwerp? Klik dan hier!

Editor: Media Team

Datum: 18-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign