Doordacht tuinontwerp met luxe uitstraling

Knops Tuindesign

‘Pearl Garden’ is de naam van deze tuin die is ontworpen door Knops Tuindesign. Een treffende benaming want het is inderdaad een pareltje van een tuin! Spannend en verrassend maar ook rustig en herkenbaar. Erik Knops is eigenaar van ontwerpbureau Knops Tuindesign: “Dit exclusieve tuinontwerp is het resultaat is van vragen, goed luisteren, maatwerk, vakmanschap en vooral geïnspireerd worden door elkaar.”


Ontwerp

Tuinontwerp buitenzwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Zwembad

Zwedak Recreatiebouw

Tuinparket

Tablazz

Onderhoudsvriendelijk

De opdrachtgevers misten in hun bestaande tuin een luxe uitstraling en wilden graag een zwembad. Daarnaast hadden ze behoefte aan privacy en aan een tuinontwerp dat aansluit bij de woning. Erik: “Die verbinding tussen binnen en buiten hebben we gecreëerd door dezelfde stenen van binnen naar buiten te halen. Het is een mooie gebakken gevelsteen met een smalle teruggehouden voeg en subtiele verticale lijnen. Op sommige plekken hebben we het muurtje afgewerkt met een rollaag, een andere keer hebben we afdekplaat gebruikt, die is gemaakt van donkergrijs gekleurd polyester. Een onderhoudsarm materiaal dat ook terugkomt in de haard en wanden.”

Erik: “De lichtgrijze tegels in de tuin zijn van keramiek en voorzien van een waterdoorlatende voeg waardoor onkruid geen kans krijgt. Het hout in de tuin is buitenparket van Tablazz. Door schijnvoegen in het hout, heeft ook hier ongewenst gras of mos geen enkele kans.” De doorkijkgashaard op het terras is van het merk Element4. Een staaltje Dutch design van de bovenste plank. De buitenkant van de gashaard is bekleed met Luxcom buitenbehang. Een hoogwaardig product dat is gemaakt van polymeer-composiet en licht van gewicht, sterk en onderhoudsvrij is. Zo kunnen bewoners nog heel lang onbezorgd blijven genieten van een aangenaam vuurtje.


Tuin

Tuinontwerp buitenzwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van de tuin

Tuinontwerp

Knops Tuindesign

Buitenparket

Tablazz

Buitenhaard

Element4

Beplanting en verlichting

De antraciet kleur van het zwembad is buitengewoon stijlvol en benadrukt het natuurlijk karakter van het water. Erik: “Deze donkere kleur zorgt ook voor een mooie spiegeling die wordt versterkt doordat er zowel in als boven het water In-lite lichtpunten zijn geplaatst.” Voor het groen in de tuin is onder meer gekozen voor de paarse pluimen van de Verbena. Deze hoge plant is goed gecombineerd met lage Molinia siergrassen. Voor de gevel van de woning staan drie robuuste Steeneiken in witte polyester sierbakken potten. Ook dat is een bewust keuze want deze bomen zijn wintergroen en kleden de gevel mooi aan. Er werd voor een combinatie van winterbomen en bomen die wel hun blad verliezen gekozen zodat de tuin er ieder seizoen mooi bij ligt.

Veel van de tuinen, van Knops Tuindesign, zijn voorzien van interessante contrasten. Niet te veel groen op groen, maar groen ten opzichte van een mooie witte wand. Het zijn tuinen waarin elementen in elkaar overlopen en van waaruit esthetische verbindingen zijn gemaakt die niet vanzelfsprekend zijn.” Volgens het lichtplan worden planten uitgelicht, meerstamige bomen aangelicht en zijn er op verschillende plekken staande verlichtingsarmaturen geplaatst. Ook zijn er enkele showelementen geplaatst zoals Vibia poef-verlichtingen op de vlonder en het gras. Erik: “De opdrachtgevers stonden open voor creatieve ideeën en uiteindelijk komt daar echt iets moois uit. En jazeker, ondanks dat ze het ontwerp in 3D hadden gezien en zich een goede voorstelling konden maken, waren ze verrast en superblij met dit tuinontwerp.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Hans Gorter