draaiende wand, frits jurgens, fritsjurgens, taatsdeuren

  • FritsJurgens
  • A. Einsteinlaan 1
  • 9615 Kolham

Draaiende wand | FritsJurgens

In de ‘Shanghai Reserve Roastery’ te Shanghai, is een waar paradijs voor koffieliefhebbers gerealiseerd. Bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van koffie door diverse bezienswaardigheden, geluiden en aroma’s van koffie, die ter plekke vakkundig wordt geroosterd en gebrouwen. FritsJurgens heeft aan deze koffie experience ook zijn bijdrage geleverd, door draaiende taatsdeuren te plaatsen met scharnieren die dienst doen als een draaiende wand.

Taatsdeuren als draaiende wand

Bezoekers treden dit exclusieve koffiehuis binnen door de donkeren houten taatsdeuren. Meteen worden ze onder gedompeld in een interactieve winkelruimte. Door gebruik te maken van de taatsdeurscharnieren van FritsJurgens, is het voor het Starbucks-team mogelijk om een uniek concept neer te zetten. De taatsdeuren met scharnieren van FritsJurgens functioneren als doorgang, maar tegelijkertijd ook als roomdivider.

Projectiescherm op taatsdeur

De klant wordt verwelkomd door de aanblik van een koperen ton versierd met duizend traditionele Chinese stempels. Het plafond bevat veel dynamiek. Dit is gemaakt door tuinduizend handgemaakte houten pannen. De donker houten taatsdeuren dienen als achtergrond voor projecties van verschillende graphics.

FritsJurgens scharnieren

FritsJurgens speelde een grote rol bij het realiseren bij deze innovatieve en dynamische ruimte. Door gebruik te maken van wandpanelen kunnen de ruimtes op een bijzondere manier worden opgesplitst. Zo ontstaat er een ontmoetingsruimte, maar tegelijkertijd kunnen de deuren ook 90 graden opengezet worden voor een ruimtelijk effect. Net als alle andere systemen van FritsJurgens is de System 3 volledig een paneel/deur weggewerkt. Hierdoor blijft de perfectie van de taatsdeuren behouden.

draaiende wand, frits jurgens, fritsjurgens, taatsdeuren

draaiende wand, frits jurgens, fritsjurgens, taatsdeuren

draaiende wand, frits jurgens, fritsjurgens, taatsdeuren

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: FritsJurgens 

___

Meer projecten met stalen deuren van FritsJurgens zien?
FritsJurgens, Taatsdeuren