Drentse villa met allure

Daro Design Studio

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk dat Daro Design Studio niet in hokjes denkt. Eigenaar Robbert Mulder: “In plaats van de tussenmuur hebben we een glazen wijnwand ingebracht, aan de andere kant zit de keuken. Deze wand geeft een heel mooi effect. Je kijkt bij binnenkomst direct door de woning heen naar het achterliggende bos.” 


Keuken

Keuken, Drentse villa, DARO Design Studio, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Overweldigende materialen
Het toevoegen van een doorkijk naar het woongedeelte nodigde uit om ook de achterliggende keuken te transformeren. “Aangrenzend aan de ruime entree ligt de keuken”, vertelt Robbert. De oriëntatie van de keuken was in de vorige opstelling andersom. Deze is omgedraaid voor meer interactie met de eetkamer. Ik heb het idee geopperd om middels een ontwerp te laten zien wat er nog meer mogelijk zou zijn. Daar zijn we ver in gegaan met aparte materialen, vooral het gebrande hout.” De eigenaar vertelt: “We waren helemaal niet van plan om de keuken te verbouwen, maar ik vond het prima dat ze een voorstel deden. Nou, toen kwamen ze met zo’n mooi plaatje, inclusief filmpje en 3D-beelden, dat wij dachten: poeh, dit is wel heel bijzonder. Dus zijn we overstag gegaan.” Het kookgedeelte verschoof naar het midden van de ruimte, vergezeld door een eiland met spoelbak, zwarte Quooker-kraan en bar voorzien van krukken. Naast de wijnwand kwam een vakkenkast van DecoLegno met jute behang van CMO Paris, ledstrips en dimbaar schakelmateriaal van Buster + Punch. “Het ziet er heel chic uit”, vertelt de eigenaar. “Leuk is dat we de accessoires kunnen wisselen, zo hebben we pas geleden een herinnering van onze vakantie erbij gezet. De kast is net een levend schilderij.” Dé eyecatcher in de getransformeerde keuken is wel de toepassing van gebrand hout. “Dit is Accoyahardhout, gebrand volgens de Japanse techniek shou-sugi-ban”, licht Robbert toe. “Door het natuurlijke proces is elke plank uniek, wat een hele bijzondere uitstraling geeft. Het hout is geïmpregneerd voor binnengebruik en loopt helemaal rondom.” Links en rechts naast het kookgedeelte verbergen maatwerkkasten een royale koelkast en vriezer, Siemens kookapparatuur en een coffeecorner voor een snelle cappuccino of geroosterde boterham in de morgen. Het kookgedeelte heeft een achterwand van handgemaakte Japanse tegels, een 3.0 Professional-kookplaat van Bora en een werkblad van travertin. Meegeverfde deuren verbergen een achterliggende bijkeuken en geven de ruimte rust en extra karakter. Enkele elementen in de woning bleven intact, waaronder de gietvloer uit 2009. “Deze is nog steeds mooi”, vertelt de eigenaar. Ook de ovale eettafel en stoelen bleven behouden en werden voorzien van hanglampen van Foscarini, waarvan een kleinere variant terugkomt boven het keukeneiland. 


Toilet

Keuken, Drentse villa, DARO Design Studio, The Art of Living

Sanitair met allure
Onderweg naar de slaapvleugel passeren we het toilet. Het kleinste kamertje in huis kreeg flinke allure, met spiegelwanden en een achterwand van handgemaakte Japanse 3D-tegels. De achterwand steekt naar voren en wordt aan de zijkanten verlicht door ledstrips. Mooie details zijn verder de nis van notenhoutfineer, zwarte waskom en bronzen elementen van Jee-O, waaronder een drukplaat en kraan. De eigenaar is enthousiast over het resultaat. “Een heel bijzonder toilet, je ziet jezelf nu vijf keer! Dat klinkt misschien gek, maar nee, het is echt mooi.” De twee zoons in het gezin kregen een identieke slaapkamer met ieder een eigen wastafel en douche in de kamer. De op maat gemaakte tv-wand met retrolook heeft lades om ‘jongensdingen’ netjes in op te bergen, zoals de Playstation. De wand loopt de hoek om naar een gedeelte met dezelfde bronzen Jee-O-kraan en zwarte waskom als in het toilet. Ernaast is een wand van gerookt glas met daarachter de douche, voorzien van Italiaanse keramische wandtegels met marmerprint. Het brons van de Jee-O-kranen en regendouche komt hierin prachtig terug. 


Badkamer

Keuken, Drentse villa, DARO Design Studio, The Art of Living

Licht en bijzonder
Hetzelfde travertin en de bronzen kranen zijn toegepast in de masterbathroom; echter heeft deze ruimte dankzij de lichte kleur taupe in plaats van zwart een heel andere uitstraling. Mooi is het natuurstenen badmeubel, dat doorloopt naar het bad en één geheel vormt. “We hebben het natuursteen over het bad heen geplaatst zodat je geen hoge badrand ziet. Erachter zit een bio-ethanolhaard. We hebben het travertin ook op de wanden en in de douche toegepast. Deze wanden zijn opnieuw bijzonder, want we hebben verticale lijnen in het natuursteen gefreesd. Hierdoor krijg je een latjeseffect met een heel mooie uitstraling.” De bewoners zijn in hun nopjes met het resultaat. “Als de ledstrips aan zijn en het douchewater langs de wand loopt, krijg je een heel apart effect door het strijklicht. Het toilet kun je afschermen met een bronzen glazen deur, om de bocht is nog een sunshower ingebouwd.” Door een lichtkoepel in het dak stroomt het daglicht naar binnen en voelen ook de planten zich in deze ruimte bijzonder prettig. 

Editor: Media team

Datum: 29-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Kjelt Maatje