betonvloer, sfeerbeton, industrieel

  • Sfeerbeton
  • Heidebloemstraat 19a
  • 5482 ZA Schijndel

Driedimensionale betonvloer | Sfeerbeton 

De betonvloer is niet meer weg te denken uit alle moderne interieurontwerpen, zeker niet wanneer je spreekt over een high-end project waarbij ontwerpers carte blanche krijgen voor het inrichten van een woning. Er is geen enkel ander materiaal dat zo goed matcht met alle kleuren die je voormogelijk houdt om de wanden mee te sieren. Daarnaast is een betonvloer door te trekken in de gehele woning, zonder ontsierende drempels. Van der Padt Architecten had de eer om deze jaren ’30 woning te realiseren en Sfeerbeton heeft de prachtige vloer geleverd.

Gemêleerde vloer

Het project dat we hier bekijken betreft een riante en statige villa met een imposant aanzicht. Deze villa beschikt over grote ruimtes, waarbij de betonvloer van Sfeerbeton een perfecte uitkomst was. Met een betonvloer houd je ruimtes neutraal, open en groots. Daarbij heeft een betonvloer geen drempels nodig, dus de vloer blijft ononderbroken. De bewoners hebben gekozen voor een vloer die ‘werkt’. Het effect daarvan is bijna driedimensionaal te noemen. Deze gemêleerde vloer bevat meerdere kleuren, waardoor hij ietwat lijkt te bewegen. Deze kleurkeuze is zeer toekomstbestendig, omdat je er niet op uitgekeken raakt.

betonvloer, sfeerbeton, industrieel


Moderne stijlelementen

Dit prachtige huis heeft meerdere moderne stijlelementen terug laten komen. Zo is er gekozen voor stalen deuren, zowel op de begane grond als bij de wijnkelder. Deze strakke, zwarte profielen komen extra tot hun recht bij de betonvloer, omdat het zwarte prachtig afsteekt en ook rauw aandoet. Verder is gekozen voor een robuust kunstwerk van keien die de living afscheidt van de keuken. Ook dit materiaal matcht perfect met de strakke betonvloer. De kleuren zijn gelijk en de gladde vloer werpt als het ware een spotlight op het kunstwerk. De ruwhouten eettafel maakt deze ruimte vol ruwe materialen helemaal af. Deze woning laat zien dat een industriële stijl allesbehalve koud hoeft aan te doen.

betonvloer, sfeerbeton, industrieel

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Sfeerbeton, betonnen vloeren

___

Meer projecten van Sfeerbeton bekijken?