Droogbloemen onderdeel van je interieur? Dit moet je weten

Droogbloemen zijn helemaal terug van weggeweest. Ze duiken steeds vaker op in moderne interieurs en maken zo deel uit van de ambiance die je wil creëren. Ook al hangt er nog een beetje een zweem van stoffigheid en oubolligheid omheen, wij gaan je vertellen waarom droogbloemen hip en happening zijn. Om te beginnen is de keuze enorm toegenomen. Droogboeket, droogbloemen, gedroogde planten, bladeren en takken… Ze zijn er te kust en te keur. Maar als je ze gewoon in een saai vaasje zet komen ze natuurlijk nooit van dat ouderwetse imago af. Daarom nemen we mee door de wondere wereld van de droogbloemen en hoe ook jij ze kunt gebruiken op een trendy manier. Als jij eenmaal gedroogde bloemen hebt ontdekt ben je helemaal om en ga jij ze ook implementeren in je interieur. Natuurlijk kun je online en in de winkel de meest uiteenlopende droogbloemen kopen, maar het is ook heel leuk om ze zelf te drogen. Daarna is het een kwestie van ze creatief verwerken. Dus niet gewoon in een vaasje, maar als mobiel, schilderij, tafelblad, kunstobject of moderne krans. We geven je een paar fleurige tips!

Om in te lijsten!

Een hele trendy manier om droogbloemen tentoon te stellen is door ze in te lijsten. Ga lekker snuffelen op rommelmarkten en kringloopwinkels. Daar vind je echt de leukste lijstjes voor weinig. Nu wordt het leuk. Nu ga je contrasten creëren zodat de lijst en de bloem elkaar versterken. Neem bijvoorbeeld een bombastische gouden lijst met veel krullen en tierlantijnen en lijst daarmee een heel maagdelijk madeliefje in op een zwarte achtergrond. Of je neemt een hele uitbundige bos droogbloemen en doet die in een minimalistische lijst met dunne metalen randen. Door zo te spelen met verschillende stijlen doe je het nét even anders dan anders.

Om op te hangen!

Ook bij het ophangen van je ingelijste droogbloemen kun je lekker losgaan. Een droogbloem opknippen, de verschillende stukken inlijsten en zo ophangen dat het weer een hele bloem wordt bijvoorbeeld. Probeer maar eens! Ik zag ook een keer een grote lijst met droogbloemen aan het plafond van het toilet. Heb je iets om naar te kijken als je een boodschap doet. Een andere keer had iemand een zonnebloem met lange stengel in een lange lijst gedaan en boven een lege vaas gehangen. Vergeet niet dat humor een krachtige emotie is in kunst en creativiteit.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.


Web editor: Rob van Sambeeck     |

Datum: 26 | mrt | 2021


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media