scheffer badkamer, droombadkamer, badkamerinspiratie

  • Scheffer Badkamers
    Brinkweg 1
    7021 BV Zelhem
  • Contact gegevens:
    Tel.: +31 (0)4 621 942
    E-mail: info@schefferbadkamers.nl

Droombadkamers van Scheffer Badkamers | Scheffer Badkamers

Scheffer Badkamers laat de ziel van materialen spreken. We nemen je graag mee in het verhaal van de droombadkamer en dressing van deze opdrachtgever. “Ik wil graag nog één keer echt iets heel moois laten maken”, was zijn wens, en dat is dankzij dit dreamteam bewaarheid geworden.

De liefde voor het vak

Soms komen wij op plekken die ons bevattingsvermogen ver te boven gaan. Dan kunnen woorden amper uitdrukken wat onze ogen zien. Het ontwerp, de materialen, de afwerking, de liefde voor het vak. Het resultaat, de optelsom van veel passie, geduld en vakwerk. Het idee was van Scheffer Badkamers, het ontwerp van interieurarchitect Egbert Ketelaar. Samen met onder andere Rouwhorst-Taken maatwerk meubelen en de tegelkunstenaars van Ximia hebben zij bewezen dat dromen werkelijkheid kunnen worden.

Verhaal

Als we de dressing inlopen gaat de muziek zachtjes aan. Links en rechts van ons zijn plafondhoge kasten, bekleed met een materiaal met een verhaal. De warm bruine houtfineer wordt normaal gesproken namelijk gebruikt voor het bekleden van gitaren. Stijlvol en betoverend mooi. Alles in verstek gezaagd. Iedere handgreep met liefde gemaakt van messing. Aan het plafond een lamp met verschillende bollen. Het zijn bevallige zoetwaterdruppels.

Badkamer

We openen de glazen schuifdeur naar de badkamer. Tussen de twee glazen deuren zit een frêle gouden opengewerkte stof in ruitjespatroon. De tegels van de badkamer waren het startpunt van het ontwerp van Scheffer Badkamers. Deze manier van tegels leggen in de open book stijl, kan alleen gedaan worden door een expert met engelengeduld. Alle lijnen moeten precies passen en daarna worden de naden gevoegd in verschillende tinten. Naast elkaar geplaatst, zijn de patronen elkaars spiegelbeeld.

Inbouwspiegels

De tegels zijn van gesinterd steen, dat is een oersterke combinatie van mineralen uit graniet, glas en natuurlijke oxiden, bestand tegen hitte, koude, chemicaliën en vlekken. De rechte lijnen van de inbouwspiegelkasten en de kast onder de wastafels zijn een contrast met de organische vloeiende patronen van de tegels. Rechts naast de spiegel zien we een digitaal schilderij. Dat via de app op de telefoon of de iPad verandert in een televisiescherm.

Gedurfd design

Het plafond van de badkamer is iets verhoogd. In de verhoging is verlichting aangebracht, die in sfeer, warm, dag en functioneel licht kan veranderen. Kies je voor daglicht dan verandert de koof in een daglichtkoepel. De twee messing lampen lijken wel trouwringen. Maatwerk uit Italië. Gedurfd design door Scheffer Badkamers.

Ruim ligbad

De badkamer heeft een heerlijk ruim ligbad, een douchewc met een sensor gestuurd bedieningspaneel en een luxe inloopregendouche met infrarood en sauna paneel. Wat een weelde. “Justin Berkelaar: “Dankzij de inzet van een geweldig team van mensen die hun vak verstaan en de medewerking van de opdrachtgever, hebben we een prachtig eindresultaat geboekt. Daar ben ik enorm trots op.”

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Scheffer Badkamers

___

Meer projecten zien van Scheffer Badkamers?