Droomhuis aan het water | Boley
Droomhuis aan het water | Boley
previous arrow
next arrow

Droomhuis aan het water | Boley

Als je door de straat rijdt waaraan dit droomhuis is gelegen, kan je niet anders dan je vergapen aan alle architectuurschoonheid. Veruit het mooiste pand in deze luxe wijk is dit droomhuis aan het water met de prachtige, volledig (!) glazen voorgevel, het rieten dak en de bijpassende vlonders. Het is werkelijk een droomhuis voor de bewoners. Alle wensen die ze hadden zijn op een eigen manier verwerkt in het interieur, zoals dé eyecatcher van de woning: het immense aquarium dat als roomdivider dient. Zowel het interieur als het exterieur bevat een prachtig lijnenspel waarop je niet uitgekeken raakt.

De unieke open haard is gerealiseerd door Boley Openhaard en afgewerkt met lederen bekleding van Alphenberg. Straatman Interieurarchitectuur heeft een prachtig interieur neergezet met o.a. meubels van Noort Interieur. De bank is van het merk Minotti geleverd door Noort Interieur.

Groot entree

We maken entree door de robuuste houten voordeur die in combinatie met het rieten dak zorgt voor een mooi contrast tegenover het strakke lijnenspel van de villa. De vide zorgt voor een optimale verbinding tussen de verschillende verdiepingen. De doorloop naar de woon­kamer is niet alleen een hal, want de wanden zijn op een slimme wijze voorzien van maatwerkkasten voor een optimaal gebruik van de ruimte. Het hout voegt, ook hier, warmte toe aan de overall uitstraling. De grote tegels benadrukken de grootsheid van de leefruimte en zorgen voor een mooi ritme in de basis van de indeling.

Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

De kokendwaterkraan in de keuken is van Quooker. De keuken is een realisatie van Strakk. De keuken is voorzien van hoogwaardige keukenapparatuur van Gaggenau en LED-strips van Kreon. Het aquarium dient als unieke roomdivider.

Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

Het lichtplan is uitgewerkt met verlichting van Kreon nv.

Stalen deur

In het verlengde van de lange eettafel bevindt zich de ruime werkkamer. De bewoners hadden hiervoor een heel duidelijke wens en dat was het plaatsen van een stijlvolle stalen deur. Door alles op elkaar af te stemmen ontstaat er een basis van rust voor de bewoners. Zo is er een mooie samensmelting ontstaan van verschillende ideeën en stijlen. Ondanks dat er geen duidelijke stijl aangeduid kan worden, is het wel een mooi geheel geworden.

De doorkijkhaard van binnen naar buiten, bekleed met Alphenberg leer, is gerealiseerd door Boley Openhaarden.

Kunst

De organische vormen van de wenteltrap contrasteren op een sierlijke manier met de strakke lijnen en de ruimtelijkheid. Het ontwerp van de trap is niet alleen functioneel, maar ook een waar kunstwerk in de grootse ruimte. Na het betreden van de eerste verdieping waan je jezelf meteen in een compleet nieuwe wereld, een wereld waar rust en ontspanning optimaal samenkomen. De inloopkast speelt een belangrijke rol in het lijnenspel, wat zorgt voor een perfecte harmonie.


“Ondanks dat er geen duidelijke stijl aangeduid kan worden, is het wel een mooi geheel geworden”


Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

De wellnessbadkamer is een realisatie van Bodyfit Wellness. Voor een serene uitstraling is gekozen voor een gietvloer van The Liquid Collection.

Een eigen plek

De royale living bestaat uit verschillende hoekjes met afwisselende functies en is naadloos verbonden met de open keuken. Zo heb je de heerlijke zithoek met een sfeervol haardmeubel, de meterslange eettafel en de speelhoek voor de kids. Door bewust na te denken over de indeling en vormgeving van de ruimtes van dit droomhuis heeft iedereen een eigen plekje gekregen om zich terug te trekken, terwijl je dan toch niet ver van elkaar vandaan bent.

De kranen in de badkamer zijn afkomstig van VOLA Nederland en zijn gecombineerd met waskommen van Boffi. Ook zien we in de badkamer de verlichting van Kreon terug. Het heerlijke bad is afkomstig van Cleopatra.

De sauna is een realisatie van Bodyfit Wellness. Al het maatwerkinterieur is gerealiseerd door Strakk.

Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

De tv-wand in de kelder is bekleed met lederen bekleding van Alphenberg Leather. De Xinnix binnendeuren hebben een deurbeslag van FORMANI.


“Het is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en alles even kunt vergeten”


Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

Compass Pools Nederland was verantwoordelijk voor dit zelfreinigende zwembad.

De stijlvolle tuinmeubelen van Borek parasols | outdoor furniture kleden de tuin aan. Rietdekkersbedrijf Richard van Kempen heeft vakwerk geleverd bij de realisatie van het rieten dak. Van Berkel aannemers bouwde deze schitterende villa. Schüco aluminium kozijnen zijn hier toegepast en geleverd door Lieftink Geveltechniek. De combinatie van riet met witte gevels geeft een moderne uitstraling.

Droomhuis, boley, openhaard, exclusief wonen, villa, glazenwand, the art of living

Rust

In dit droomhuis vind je naast de slaapkamer de badkamer en wellness. De badkamer is een oase van pure rust. De luxe elementen en rijke materialen zorgen er dan ook voor dat ze een oplaadpunt vormt voor de bewoners. Het bad is ingenieus verwerkt in een verhoging en het biedt tevens uitzicht op de prachtige omgeving. Het is echt een plek waar je aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen.

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer projecten zien van Boley?