Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Droomhuis in modern-landelijke stijl | BEEK Bouwmeesters

Met dit bijzondere project toont Bas van de Beek, eigenaar van aannemersbedrijf BEEK Bouwmeesters, hoe een sfeervolle gezinswoning en showroom zijn samengesmolten tot één uniek geheel. In het modern-landelijke gebouw, ontworpen door Van Boven Architecten, werden alle expertises en mogelijkheden van het aannemersbedrijf gecombineerd. De schitterende architectuur met modern-landelijke uitstraling roept een gevoel van warmte op. Dit wordt versterkt door een sfeervol materiaalgebruik, waarin een rieten kap, geblikte stenen en zwarte aluminium kozijnen een hoofdrol spelen.

Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Donkere woonkeuken

Niet alleen in het exterieur zijn verrassende elementen toegepast, ook in het interieur wisselen bijzondere realisaties elkaar af. De schitterende woonkeuken, uitgevoerd met een kookeiland en strakke achterwand, vormt een eyecatcher op zich. De volledige keuken is namelijk vervaardigd uit het hoogwaardige materiaal Neolith. De woonkeuken grenst aan een royale en sfeervolle eetkamer, waarin hout een prominente rol speelt. Het materiaal komt onder andere terug in het tafelblad en is toegepast in de prachtige balkenstructuur – een leidend element in de woning dat het interieur voorziet van heerlijke, warme woonsfeer. Een ander bijzonder element dat voor veel sfeer zorgt, is de open haard. De grote glazen terrasdeuren maken het mogelijk het buitenterras volledig bij het interieur te betrekken, waardoor binnen en buiten in elkaar over lijken te gaan. De zwarte trap vormt de verbindende factor in het samenspel van het terras en de royale tuin waarmee de villa is omringd.

Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Neolith platen keuken: Michel Oprey & Beisterveld.

Sfeervolle living op kelderniveau

Achter de strakke wand van de keuken bevindt zich het door BEEK Bouwmeesters gemaakte eikenhouten trappenhuis. Ook hier is een bijzonder verrassingseffect gecreëerd. Zo komt de trap die naar het souterrain leidt uit in een sfeervolle living. Hoewel je je hier op kelderniveau bevindt, is daar qua sfeer niets van te merken. Zo laten de grote raampartijen veel daglicht binnen en geeft de vide van zeven meter hoog en lopende tot aan de nok, een enorm ruimtelijk gevoel. De living is aangekleed met een royale loungebank en een groot scherm dat het idee van een thuisbioscoop wekt. Door de keuze om de bank op een wit eikenhout podium te plaatsen, krijgt het zitgedeelte als het ware extra cachet en is er tevens een schitterend zicht op de tuin mogelijk gemaakt.

Gietvloer slaapkamer: SOLO Gietvloeren.

Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Intieme mainbedroom

De eerste verdieping is ingericht met verschillende slaap- en badkamers. Aan het einde van de gang bevindt zich de mainbedroom met walk-in-closet en riante badkamer. In het geheel komt de modern-landelijke boerderijsfeer op prachtige wijze tot leven door de combinatie van eikenhouten spanten, wit gestucte muren, grijze gietvloeren en donkerkleurig meubilair. De heerlijke intieme sfeer vertaalt zich ook in de walk-in-closet en badkamer, voorzien van een regendouche, dubbele wastafels en vrijstaand ligbad met uitzicht op de voortuin.

Modern landelijk | BEEK Bouwmeesters, the art of living

Rieten dak: Den Hartog Riet.

Kantoor & verbindende elementen

Bij binnenkomst in de villa is er direct toegang tot een prachtig kantoor. In deze hoogwaardig aangeklede ruimte worden de ideeën van klanten tot leven gewekt. De omvangrijke villa biedt hiertoe volop inspiratie. Zo ervaar je overal een gevoel van rust en ruimte, doordat het interieur en exterieur op sublieme wijze verbonden zijn met de omliggende natuur. Door de complete dienstverlening was BEEK Bouwmeesters in staat de woning volledig in eigen beheer te vervaardigen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van BEEK Bouwmeesters B.V.?