Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Een droomhuis met Brabantse gezelligheid | Meijs Wonen

Het is prachtig wonen in Brabant. Helemaal als je een droomhuis kunt bouwen op één van de mooiste plekken aan het water. Met een natuurlijke waterpartij aan de voorkant van het huis en een natuurgebied ‘in de achtertuin’ is het hier écht genieten. Wat daar ook aan bijdraagt: een buitenzwembad, een met zorg uitgezocht interieur en volop levendigheid in dit droomhuis.

Statige soberheid

“Met de vrijheid die je hier hebt, heb je helemaal niet veel grond nodig”, vertelt Bart (bewoner en eigenaar van Meijs Wonen), terwijl hij geniet van de stroom die langs het huis kabbelt. Het droomhuis dat hij samen met zijn vrouw liet bouwen, bevindt zich in een oude buurt vol statige panden. Om het exterieur daarbij te laten aansluiten, kozen ze voor een sobere voorkant, een dak van lei en oude stenen.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living

De tuin is toegankelijk via een grote stalen schuifpoort en drie looppoorten, waarvan één met, op afstand bedienbare lamellen, voor extra privacy. Op maat vervaardigd door Preza.

Chic industrieel

Binnen valt op dat de woning modern en met smaak is ingericht. Dit laatste is logisch, want Bart runt al 25 jaar een grote woonwinkel in Tilburg (Meijs Wonen). “Van de vloerkleden tot het behang, alles komt uit de eigen toko.” Over een lengte van vijfenhalve meter strekt zich een marmeren keukenblad uit (in het midden gelijmd). Dit Elefante-marmer geeft de keuken, die verder een wat industriële uitstraling heeft, een chic tintje.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living


“Binnen valt op dat de woning modern en met smaak is ingericht”


Droomhuis, meijs wonen, the art of living

De volledige e-installatie werd aangelegd door Elektrotechniek van Hattum met KNX en DMX, zoals de (buiten) verlichting, sturing en levering van diverse apparaten waarnaast door de woning en Sonos muzieksysteem.

Alle meubelen en verlichting zijn van Meijs Interieur uit Tilburg. De haarden (Metalfire) werden geplaatst door Goeyvaerts.

Gezelligheid troef

Een doorkijkhaard van Metalfire scheidt de keuken van de eetkamer. “Hier kozen we voor een organische tafel in de vorm van een kei”, vertelt Bart. De MINNE stoelen zijn een ontwerp van Piet Boon. Boven de eettafel prijkt een Brokis lamp van glas met donker eikenhout, een mooi voorbeeld van tijdloos design. Voor extra sfeer is er een houtgestookte haard, voor flink wat bergruimte een royale kastenwand van eiken fineer.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living


“Elefante-marmer geeft de keuken een chic tintje”


Het werkblad van Elefante-marmer is maar liefst 5,5 meter lang.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Alle binnendeuroplossingen, taatsdeuren, plafondhoge deuren, schuifdeuren, onzichtbare kozijnen en alle glaswanden met schuifdeuren werden gemaakt door Doors Orange uit Someren.

Mortex

“Voor de badkamer kozen we één materiaal: mortex”, vertelt Bart. Deze decoratieve pleister op basis van kalk en cement is geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. Hier zijn ook de wastafels ermee bekleed. Het bad, een ontwerp van de Italiaanse designer Antonio Lupi, is uitgevoerd in wit Corian. De hanglamp erboven is ontsproten aan het creatieve brein van Marcel Wanders.

Het schilderwerk werd verzorgd door Paint Projekt.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Al het sanitair in de badkamer werd geïnstalleerd door Van Velthoven & Kruijssen, zoals het bad van Antonio Lupi en de kranen van het merk Boffi.


“Doordat de lichtbron in het midden van de lamp een kristallen omhulsel heeft, ontstaat een -letterlijk- schitterend effect”


The place to be

Qua wellness is het goed toeven in en rond dit droomhuis. Vanuit de master bedroom leidt een trap naar een sauna van barnwood, met een Harvia kachel en infraroodstralers. Buiten lonkt het zwembad. De matzwarte douches van JEE-O zijn, met hun strakke uitstraling, een ware eyecatcher. Het naastgelegen poolhouse maakt de belevenis compleet. Hier vermaken de tienerdochters zich maar al te graag. Maar ook voor de volwassen levensgenieter is het poolhouse the place to be. Een decoratief bordje maakt dat duidelijk: ‘It’s wine o’clock.’ De wijnglazen, rum- en Bacardiflessen hangen uitnodigend klaar. De twee glazen puien kunnen helemaal open, voor het betere buitengevoel.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living


“Vanuit de master bedroom leidt een trap naar de sauna van barnwood, met een Harvia kachel met infraroodstralers”


Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Behalve in het zwembad kunnen de bewoners hun conditie ook op peil houden in de gym. Op de voorzijde de loopband van Technogym.

Droomhuis, meijs wonen, the art of living

Zowel binnen als buiten zijn ontwerpen te vinden van Piet Boon, waar de eigenaar fan van is. Het interieur en de keuken werden vervaardigd door Interieurbouw Ad van Ierland. Het natuursteenblad door Revy Stone.

Stoere tuin

Voor het ontwerp van de tuin werd de hulp ingeroepen van landschapsarchitect Bert Huls. Met een zwaar taxusblok, in het verlengde waarvan je het natuurgebied inkijkt, is een parkachtig uitzicht gecreëerd. Gevraagd naar het meest bijzondere aan het project antwoordt Huls: “Bijzonder is de klimaatbestendigheid: hoe we de functionaliteit die vandaag de dag gevraagd wordt – al het grondwater moet worden teruggegeven aan de bodem – wisten te combineren met onze esthetische doelen.”

Met zo’n heerlijk droomhuis is het bijna jammer voor de bewoners dat ze geregeld in het buitenland vertoeven. Sonja beaamt het met een lach: “We moeten nog leren thuis te blijven.”

 

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Dré Wouters
___

Meer projecten van Meijs Wonen zien?