Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Droominterieur met contrastwerking | Thomas de Gier

Het ene project leidt soms vanzelf tot het andere. Thomas de Gier had reeds een woning ingericht voor een van de zonen en daar was de vader zó van onder de indruk dat hij het interieurontwerp voor zijn eigen villa graag aan Thomas overliet. Het gaat om een woning over de volle breedte van het perceel, waar de meeste woonfuncties op het gelijkvloers zijn ondergebracht. Er is bovendien een imposante, mooie wellness op de tweede verdieping en een bijzonder entree. Het is een fraaie combinatie van technisch kunnen en een warm droominterieur geworden.

Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Stalen deuren + trapbalustrade : Tim Staal Design.

Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Stoelen en zithoek: Keijser&Co. Vitrages/gordijnen en maatwerk karpetten: Schoone WOONwensen.

Duidelijk concept

De bouwheer is al heel zijn leven als ondernemer in de bouw actief, heeft al enkele malen een eigen woning neergezet en wilde dat nog eens één keer herhalen. Comfort en openheid werden sleutelbegrippen gezien zijn leeftijd. Geen aaneenschakeling van deuren en muren, maar juist zoveel mogelijk één doorlopende ruimte, waarin elk onderdeel toch een eigen karakter heeft. Dat heeft Thomas de Gier perfect aangevoeld met zijn duidelijke concept, bijvoorbeeld in de keuze en de plaatsing van het haardmeubel.

Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Interieurbedrijf: Woongalerie De Hofstede. Interieurbouw: Robert van Sundert.

Betontegels en visgraatparket

In de keuken komt een ander aspect van Thomas’ stijl zeer goed naar voren: zijn doelbewust werken met contrasten. Je kunt prima kiezen voor een contrasterend kleurenpallet, zoals hij dat hier heeft gedaan met lichte en donkere tinten. Je kunt ook tegengestelde materialen kiezen. Hier is dat bijvoorbeeld te zien aan de afwisseling van betontegels met een houten visgraat parket en door de moderne stoelen rond de eettafel opzettelijk van een stoffen zitting te voorzien. Het zit niet alleen prettiger, het oogt ook aangenamer.

Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Sanitair & tegels: Jan van Sundert BV. W-installatie: Instal; 21. Badkamerkranen(merk): Hotbath BV (via Jan van Sundert BV). StucDeco: Wendy Schoenaker Decorateurs.

Droominterieur, Thomas de Gier, the art of living

Tuinontwerp:Studio REDD. Dakbedekking + Lichtkoepel: Aabo Trading. Deuren, gevelstenen & dakpannen: Bouwcenter Nelemans BV.

Verwachtingen doorbreken

Toch klinkt dat spelen met tegenstellingen eenvoudiger dan het is. Het vergt een gedegen kennis van de materialen en een geoefend oog om de visuele effecten van dat combineren juist in te schatten. Wie verschillende stijlkenmerken met elkaar mengt moet ten eerste de toepassing van die stijlen op zich beheersen en ten tweede over een uitgekiend ruimtelijk inzicht beschikken. Thomas de Gier heeft dat in dit droominterieur feilloos weten uit te voeren.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Thomas de Gier?