Swanenberg-1517_WEB
Swanenberg 1409
Swanenberg 1460
previous arrow
next arrow

Droompaleis met ronde keuken | Robert Kolenik

De bouw is in een jaar gerealiseerd en is heel soepel verlopen

Vanaf de doorgaande weg torent de rieten kap van de villa hoog uit. Het ruim vier hectare grote perceel wordt omsloten door een ‘slotgracht’. Die is niet bedoeld om de buitenwereld buiten te houden, maar was een diepgekoesterde wens van de bewoners. Brabantse gastvrijheid staat voor de bewoners hoog in het vaandel. Binnenhuisarchitect Robert Kolenik ging met de wensen van de bewoners aan de slag.

De bewoonster: “Ik was in verwachting en wilde best een eigen huis hebben. Op één voorwaarde: het moest gebouwd worden op de plek waar het nu staat. Dichtbij de familie. We zijn met de gemeente aan de slag gegaan en na veel vijven en zessen kreeg ik met behulp van bureau Praedium de vergunning. We konden aan de slag.”

Specifieke wensen

“Toen alle vergunningen binnen waren en de architect zijn tekeningen klaar had, zijn we op zoek gegaan naar bedrijven in die buurt die dat zouden kunnen invullen.” Uiteraard hadden de bewoners specifieke wensen zoals de gracht, maar ook een rieten kap. Verder wilde de bewoners bij iedere slaapkamer een eigen badkamer hebben. Én een echte, ruime leefkeuken. “Het zwembad dat nu in de kelder ligt, zat eigenlijk helemaal niet in de planning, maar tijdens het overleg met het bouwbedrijf kregen we te horen dat we nú de voorzieningen zouden moet treffen, als we er ooit een wilden. Ook moest het huis energiezuinig zijn en milieuvriendelijk. Met warmtepomp maken we bijvoorbeeld gebruik van aardwarmte.”

De keuken met sfeervolle openhaard van Boley


“Het is toch eigenlijk een godsgeschenk dat wij zo’n prachtig paleis kunnen bewonen.”


Rechts: Heerlijk badderen in het vrijstaande bad van Van Boven

Inrichting
“Wij hadden afgesproken dat mijn partner verantwoordelijk zou zijn voor het buitengebeuren en dat ik de beslissingen over de inrichting en de keuze voor het meubilair en de aankleding zou nemen.” Zo kwam de bewoonster in contact met binnenhuisarchitect Robert Kolenik. Er waren zo nu en dan wel punten waarover we van mening verschilden. Ik wilde bijvoorbeeld een ronde keuken en daarmee was hij het niet helemaal eens. Het resultaat is fantastisch.

The Art of Living, Exclusief wonen, Welterusten goed slapen VOF, slaapkamer, design, interieur, bed, luxe, comfort, inspiratie, gordijnen, houten kast, vloerkleed, decoratie

Comfortabel bed van Welterusten Goed Slapen


“Wat in mijn hoofd zit, wil ik realiseren en die keuken is er dus gekomen”


Links: Bar met ledverlichting (Nebouw)

Uit de omgeving
“De bouw is in een jaar gerealiseerd en is heel soepel verlopen. Met Van Dinther hadden we iedere week bouwvergadering om de voortgang te bespreken. Zo werden wij nauw bij het hele bouwproces betrokken en mochten steeds meedenken. Ook met alle andere leveranciers zaten we perfect op één lijn.

The Art of Living, Exclusief wonen, Dofine Vloeren en Wanden, Lotec zwembadtechniet NL, zwembad, wellness, luxe, wanden, interieur, design, raam, boeddha,

Het zwembad met jetstream en beweegbare vloer (Lotec)

Heel bijzonder
Het zwembad is heel bijzonder geworden, want de vloer is in hoogte verstelbaar, zodat die op gelijke hoogte kan komen met de omliggende vloer, wanneer het bad niet wordt gebruikt. Die kelder is de perfecte relaxruimte met een sauna en een stoomcabine, terwijl we bij de bar een loungeruimte hebben gecreëerd met home cinema. Uiteraard is het hele huis voorzien van domoticasystemen.”

Tekst: Ben van der Sommen
Fotografie: Dré Wouters

___