Osiris Hertman

Droomvilla in de duinen | Osiris Hertman

Binnenkijken in de wereldse woning van een topdesigner

Het lijkt wel of Osiris Hertman met elk nieuw project een nieuw tijdvak betreedt. En dat betreft niet alleen de opdrachten uit zijn klantenportefeuille. Ook zijn eigen, recentelijk opgeleverde droomvilla is de ultieme weerspiegeling van hedendaagse toptechnologie gecombineerd met de meest creatieve en grensverleggende versie van zichzelf.

Zo’n anderhalf jaar geleden stond in een bosrijke omgeving een villa te koop. De woning zelf straalde niet veel bijzonders uit, maar de locatie des te meer. Het royale perceel en de ligging van de woning leenden zich uitstekend voor een rigoureuze verbouwing. Osiris Hertman stripte de gehele binnenkant en liet slechts een deel van de buitengevel staan. Vervolgens werd het dak met een enorme stalen constructie verlengd, waardoor aan de achterzijde een aanbouw gerealiseerd kon worden. Het inmiddels bijna nieuwe pand kreeg een bamboe bekleding aan de buitenzijde. Het is welbekend dat bamboe heel goed te verwerken is als plaatmateriaal voor bijvoorbeeld tafel- of aanrechtbladen. Uniek in Nederland echter, is het gebruik van bamboe voor een complete buitengevel.

Osiris Hertman, Droomvilla, miele, keuken

De opvallende Selsiuz kokend waterkraan komt van Dekker Zevenhuizen en geeft naast koud ook kokend water.

Originele droomvilla

Wat opvalt aan de interieurontwerpen van Osiris, is de grote diversiteit aan materialen en de aanwezigheid van originele, met de hand vervaardigde objecten. En dat is in zijn eigen woning niet anders. Om aan die zeldzame stukken te komen, reist Osiris de hele wereld over en werkt hij samen met zorgvuldig geselecteerde ambachtsmensen. Zo zien we bijvoorbeeld chic handgeschilderd leer op de wand bij de eethoek, een vintage doorkijkraam afkomstig van een oud schip in de zithoek, twee enorme openslaande, 14e-eeuwse houtgesneden deuren van rijke herenboeren uit India in de master bedroom en groen-rood geglazuurde hexagon tegels op de meterslange spatwand in de keuken.

De keuken werd op maat gemaakt door Mooiwerk Interieur.

In de keuken is de allernieuwste apparatuur van Miele toegepast.

Technische hoogstandjes

Ook is er in de droomvilla hier en daar wat technisch vernuft toegepast. Moderne hidden treasures die je op het eerste gezicht niet opmerkt, maar die er wel degelijk zijn en het dagelijks leven voor ieder gezinslid een stukje aangenamer maken. In de keuken bijvoorbeeld, werd de nieuwste apparatuur van Miele toegepast.

Osiris Hertman

Het handgeschilderde behang in de eethoek heet Hypernova Jade en wordt door Alphenberg Leather geproduceerd.

Osiris Hertman

Uniek is de stijlvolle binnen-/buitenhaard, die is vervaardigd door Element4. De keien zijn van The Flagstone Company, de betontegels van Schellevis Beton.

Osiris Hertman, interieurarchitect, exclusief, the art of living, haard, woonkamer

De stalen deuren die toegang geven tot de living zijn een ontwerp van Osiris en geproduceerd door De Rooy Metaaldesign. De bijzondere greep is geïnspireerd op de iconische Chinese kastdeuren. Ook deze haard is van Element4.

Osiris bracht in samenwerking met Maretti Lighting een verlichtingslijn uit, waaronder spots, staande lampen en hanglampen. Nieuw in de collectie zijn de minispots, die hun debuut maken in deze woning. Het kunstwerk aan de wand is gerealiseerd door kunstenaar Bram Reijnders.

Stoomcabine

De bovenverdieping doet niet onder voor de begane grond, want ook daar treffen we een aantal zaken aan die over het algemeen eenieders hart wel ietsje sneller doet kloppen. Zo kom je helemaal tot rust in de stoomcabine door verlichting in je lievelingskleur en je favoriete muziek. Ook kunnen de gordijnen in de slaapkamers volautomatisch op afstand worden bediend en geniet je onder de XL regendouche van een kunstmatige sterrenhemel van honderden LED lampjes die door het onyx steen heen stralen.

Osiris Hertman

In de hal springt de verlichte trapleuning in het oog; een meesterlasser laste hier een bronzen las (een soort strip) op het gewalste staal.

Jee-O leverde het sanitair, de unieke waskommen, douches en kranen.

Osiris Hertman

Zonder hoofdaannemer MJ Bouw was dit bijzondere resultaat niet bereikt.

De kast- en ladefronten en de overige deuren in de woning werden vervaardigd met Cleaf plaat- materiaal van DecoLegno.

Osiris Hertman, interieurarchitect, exclusief, the art of living,

Een aantal opvallende deurgrepen in deze woning ontwierp Osiris zelf. Binnenkort zal Formani de nieuwe door Osiris ontworpen collectie lanceren. De Neo M6 scharnieren zijn van Argent Alu.

Bamboe panelen

De excentrieke ontwerper combineerde de bamboe panelen met een modderkleurig stucwerk; een idee dat hij opdeed tijdens een verblijf in één van zijn favoriete hotels. Voor de ombouw van de in het oog springende schoorsteen koos hij robuuste keien. Deze hebben dezelfde duinzand kleurschakering als het half verharde dolomietgrind dat rondom de droomvilla is gelegd.

Osiris Hertman, Droomvilla

De buitengevel is bekleed met MOSO Bamboe X-treme Varibo, in samenwerking met Awood. De constructie en fundering waren het werk van Koopmans Bouw & Interieur. De mooie tuin is het werk van Elmer van Veen Tuinen.

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Wil je meer projecten van Osiris Hertman zien?