Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco Daverveld
Droomvilla | Marco DaverveldSlider3
previous arrow
next arrow
 • E-Installateur, (domotica, afzuigsysteem, elektra)
  Eddy Elektro
  Erp | www.eddyelektro.nl
 • W-Installateur (o.a. aardwarmte, luchtbehandeling, badkamer)
  A.J. Loots b.v.
  Eindhoven | www.ajloots.nl
 • RVS muurleuning, vide en poort
  Las- en Metaaltechniek W. Vulders
  Sint-Oedenrode | www.vuldersmetaal.nl
 • Metaalwerken (taatsdeuren)
  G. de Rooy Metaaldesign
  Ederveen | www.gderooy.nl

Vrijstaande droomvilla | Marco Daverveld

In deze villa is over elk detail nagedacht

Op een grote kavel in Noord-Brabant werd een droomhuis gebouwd. Een vrijstaande villa die heel bijzonder is, maar zich niet opdringt. Over elk detail is nagedacht. Vormgeving die de ruimte breekt, verhoudingen die kloppen, subtiele details met soms spectaculaire uitstraling, maar óók loop- en zichtlijnen. Een knap staaltje werk van LA | Architecten Ingenieurs en interieurarchitect Marco Daverveld.

Marco Daverveld heeft zijn voortreffelijke reputatie opnieuw eer aangedaan. De bewoners wilden vooral rust en intimiteit zonder dat het steriel en minimalistisch is. “We hadden al een goed beeld van wat we mooi vonden, maar er zijn zoveel keuzes van verschillende materialen. Dan ben je dus blij met een specialist als Marco. Aqua Sensa, het materiaal dat is toegepast in de badkamer en ICE, waar glasstukjes in zitten, zouden we zelf nooit bedacht hebben.”

De bewoners waren ook meteen enthousiast over de bijzondere zwart stalen deuren die Marco schetste. Zoals ook de dubbele deuren, die dankzij een ingenieus railsysteem in het plafond, in de wand kunnen worden weggeschoven. Daardoor kan desgewenst ook een privé domein worden gecreëerd.

Entree, hal, tegelvloer, houten voordeur, kroonluchter, droomvilla, Marco Daverveld


“Het impala graniet voor de open haard is ‘gebrand’ om het geheel een stoere en natuurlijke uitstraling te geven”


Dubbelzijdige haard

Ook de inbedding dubbelzijdige open haard, die zowel in de woonkamer als in de keuken voor sfeer en warmte zorgt, oogst enkel lof. Het impala graniet voor de open haard is ‘gebrand’ om het geheel een stoere en natuurlijke uitstraling te geven. Ook de bijzondere belijning rond de open haard is een idee van Marco Daverveld. Dit is ook doorgezet in de belijning van het tv-meubel. De haard is het enige waarvoor er gas nodig is. Dankzij aardwarmte en zonnecellen wordt de neutrale energienorm behaald.

Home office, study, kantoor, boekenkast, werkplek, droomvilla, Marco Daverveld

Het kantoormeubilair, kastwand en bureau werd door Bestra interieurbouw vervaardigd.

High end kitchen
De vaste inbouwkasten zijn een integraal onderdeel van het interieurontwerp. Op de begane grond heeft Bestra de uitvoering verzorgd. Op de verdiepingen heeft Interia het vakwerk gerealiseerd. Al het vaste meubilair en kastwerk is gerealiseerd aan de hand van de ontwerpen van Marco. Met uitzondering van de keuken. De schitterende Culimaat high end kitchen vormt de centrale plek in de woning. Een prachtig wit aanrecht van Corean, met een Bora-afzuigsysteem. Hoogstaande techniek, verborgen achter een stijlvol bedieningspaneel.

Keuken, ledverlichting, Culimaat, maatwerk, high end kitchen, droomvilla, Marco Daverveld

Corian keuken in twee gedeelten, ontwerp en vervaardiging door Culimaat.

Keuken, maatwerk, Culimaat, houten tafel, eettafel, high end, droomvilla, Marco Daverveld

Bar, barkrukjes, aanrecht, industriele look, droomvilla, Marco Daverveld


“De schitterende Culimaat high end kitchen vormt de centrale plek in de woning”


Alles klopt
Eigentijds modern is de manier van stofzuigen. Je hoeft alleen een slang in te prikken. Via speciale gaten in iedere ruimte wordt huisstof afgezogen naar een centrale opvangbak van Randson, in de kelder van de woning. Een uitkomst en weldaad voor de luchtwegen, want hij blaast geen fijnstof terug. Marco heeft ook het verlichtingsplan gemaakt. Bewoner: “Het is fraai en verrassend, kijk maar naar die ingebouwde ledlamp trapverlichting. Werkelijk alles klopt! Zoals ook met de domotica. Met onze iPhone kunnen we alles regelen.”

Bad en wasbakken (links) vervaardigd van Dado Quartz (steen) van het merk Jee-O, geleverd en geïnstalleerd door A.J. Loots installatiebedrijf.

Slaapkamer, master bedroom, houten vloer, sfeervol, schuine wand, droomvilla, Marco Daverveld

Energiezuinig zwembad
Fantastisch mooi en functioneel is óók het L-vormige energiezuinige zwembad. Het zwembad is aan de binnenkant afgewerkt met folie. Dat maakt het waterdicht en het is bovendien zachter om op te staan. Van Gemert heeft hier perfect werk geleverd. Ze hebben bijvoorbeeld één lang lamellendek op maat gemaakt. Het dak zet zonne-energie om in warmte, waardoor het water een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius heeft.

Zwembad, L-vorm, energiezuinig, Van Gemert, lamellendak, droomvilla, Marco Daverveld

Van Gemert Zwembaden & Sauna’s is verantwoordelijk voor dit prachtige zwembad in L-vorm met roldek. Alle benodigde apparatuur is geïnstalleerd in het naastgelegen poolhouse.

Belvédère gevoel
Het gastenverblijf in de riante tuin wordt als Poolhouse of voor kinderfeestjes gebruikt. De prachtige buitenzithoek, met open haard, zorgt voor een Belvédère gevoel. Uitzicht op de fraaie omringende natuur, maar ook op het verdiept aangelegde hockey/voetbalveld. De bijzondere tuin is ontworpen door de vrouw des huizes.

De bewoners zijn helemaal gelukkig met hun in eigen regie verwezenlijkte nieuwe thuis. “Ik heb niets dat ik achteraf anders zou doen. Voor mij is het helemaal perfect. Het voelt gewoon goed”, zegt de bewoonster enthousiast.

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

Meer projecten van Marco Daverveld zien?

___