Droomvilla, met interessante vide, midden in het groen

Bouwbedrijf van Leent

De kennismaking met deze smaakvolle villa, gelegen in een prachtige groene omgeving in het Westland met interessante vide, symboliseert de ontmoeting met een andere leefwereld. Architectenbureau VISIE BV en aannemer Bouwbedrijf Van Leent wisten samen een bijzonder geslaagde combinatie van een modernistische en traditionele bouwstijl neer te zetten. Het resultaat is wat je noemt een echte droomvilla!


Exterieur

Vide, huisbar, Bouwbedrijf van Leent

Alle leveranciers van het exterieur

Hoofdaannemer

Bouwbedrijf Van Leent

Architect

VISIE BV

Strakke vormentaal

De villa, met vide, imponeert vanaf het moment dat je via de poort en de sfeervol aangelegde oprijlaan de woning bereikt. Het huis heeft een ogenschijnlijke strakke vormentaal met witte gevels en een opvallende hoge voordeur. Deze moderne elementen harmoniëren prachtig met de meer landelijke ontwerpkeuzes, zoals het uit verschillende lagen bestaande dak bekleed met riet, de gepotdekselde delen en de charmante bakstenen.


Interieur

Vide, huisbar, Bouwbedrijf van Leent

Alle leveranciers van het interieur

Haard

Jens Haarden

Villa voor alle leeftijden

Bij binnenkomst in de entree met indrukwekkende vide kijk je via de leefkeuken direct naar de achtertuin, wat een hele fijne ruimtelijke beleving van de woning geeft. De inrichting van de villa weerspiegelt een hang naar comfort, gezelligheid en samenzijn – perfect voor een gezin met opgroeiende kinderen. In de keuken pronkt een centraal element in de vorm van een lange tafel met hoge stoelen. De keuken zelf is hier als het ware omheen gebouwd. Door deze indeling is de ruimte geschikt voor elke gelegenheid. Op de eerste etage en zolder zijn diverse slaapsuites gelegen die gemakkelijk mee kunnen groeien met de eventuele veranderende behoeftes en samenstelling van het gezin. Hierdoor is de villa direct levensloopbestendig.


Tuin

Vide, huisbar, Bouwbedrijf van Leent

Alle leveranciers van de tuin

Lederen wandbekleding

Alphenberg Leather
Vide, huisbar, Bouwbedrijf van Leent

Bijzondere eenheid

In de smaakvol aangelegde tuin is het fijn beschut zitten onder de stijlvolle overkapping. Het grote grasveld van kunstgras voorziet de buitenruimte van een mooie groenwaarde en vormt tevens een speelplek voor de kinderen. Via een steiger is toegang gecreëerd tot een waterstroom die het perceel scheidt van de tuinbouwkassen die hierachter gelegen zijn. In de toekomst willen de opdrachtgevers het water betrekken bij de gecreëerde leefwereld van het gezin.

Een bijgebouw met een luxe bar staat garant voor plezier tijdens lange zomerdagen. Vanuit hier genieten de opdrachtgevers tevens van een uniek zicht op de riante tuin en de achterkant van het huis. Overal is de mix tussen moderne en meer traditionele elementen consistent doorgevoerd. Hierdoor is een bijzondere eenheid ontstaan, waarin het voor iedere bewoner, jong en oud, heerlijk vertoeven is

Editor: Media team

Datum: 07-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Hans Gorter