Droomvilla met plat dak

Livium

Voor sommige mensen is verhuizen en herinrichten een passie. Dat geldt zeker voor de bewoners van deze Kempense villa die hiermee al aan hun vijfde project bezig zijn. In het ontwerp ervan hebben ze rekening gehouden met toekomstige functieveranderingen, maar het huidige resultaat mag er zeker al wezen. De modernistische stijl heeft een warme touch gekregen, onder meer door de combinatie van crepi met natuursteen en door het volledig opentrekken van de achtergevel. Aan de achterkant is onder een plat dak een uitsparing getekend, zodat je nagenoeg het hele jaar door buiten kunt zitten. Om dit buitengenot te versterken is gekozen voor een louvredak én louvrepanelen van Livium. 

Platdak, Nano Architecten, Livium, The Art of Living

Uitstekende locatie 

De locatie is uitstekend gekozen. Achter de omheining begint een bos van Natuurpunt. De bomen op de rand maken daardoor optisch deel uit van de tuin, terwijl de bewoners ook de zekerheid hebben dat er nooit gebouwd zal worden. “Als we ’s avonds op het terras zitten en er staat wat wind horen we het ruisen,” zegt de bewoonster. “We wanen ons dan echt midden in de natuur.” En er wórdt hier veel buiten geleefd. De lamellen van Livium in de halfopen overkapping van deze droomvilla met plat dak zorgen afwisselend voor zonlicht of beschutting en verkoeling. Het terras kan vanuit zowel de echtelijke slaapkamer als de keuken en de living betreden worden. Er is een semi-afscherming gecreëerd met louvrepanelen, zodat je ook van de zijkant de zoninval kan beheersen.  

De producten van Livium

Livium presenteert een nieuwe generatie zonregulering. Ook ontwikkelen zij louvredakenlouvrepanelen en shutters van hoogwaardige materialen. Het bedrijf levert volledig maatwerk. De collectie zonregulering past goed bij bestaande bouw, maar ook zeker bij nieuwbouw. Buiten dat de louvredaken een prachtig stijlvol element toevoegen aan jouw woning, reguleren ze zonlicht en wind. Je kunt zelf bepalen hoeveel zon, licht en warmte binnenkomt, op elk moment van de dag. De louvrepanelen beschermen tevens optimaal tegen zonlicht en wind, alleen dan van opzij in plaats van bovenaf. De louvrepanelen zijn 180 graden traploos verstelbaar, wat ervoor zorgt dat je de mate van privacy naar wens kunt instellen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en zowel horizontaal als verticaal toe te passen. 

Platdak, Nano Architecten, Livium, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 10-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Jaro van Meerten