Droomvilla met prachtige zonwering

Zonnelux

Het fraaie interieur van deze prachtige droomvilla, aan zee, is het eindresultaat van een zeven maanden lange renovatie. Designa was verantwoordelijk voor het interieurontwerp. Zij namen werkelijk alles onder handen en niets bleef dan ook hetzelfde. Zij namen duurzaamheid en lichtinval als uitgangspunten en wisten zo een authentieke woning te creëren met grote raampartijen en bijpassende zonwering. 

Unieke raambekleding 

Omdat de woning grote raampartijen heeft gekregen was het noodzaak dat het daglicht gefilterd kon worden. Daarom werd gekozen voor de raambekleding en zonnewering van Zonnelux. In deze woning zijn bijvoorbeeld de Duette® gordijnen op verschillende manieren toegepast. Deze gordijnen bestaan uit twee geplisseerde stoffen waardoor de plooien ogen als een sierlijke harmonica en er een honingraatstructuur ontstaat. Dit geeft de raambekleding ook meteen een isolerende functie. Daarnaast kunnen ze top down en bottom up gemonteerd worden, zodat je zelf eenvoudig het licht kunt reguleren.  

De verduisterende variant 

Op de bovenverdieping van deze prachtige woning werd voor dezelfde gordijnen gekozen, wel in een verduisterende variant. Deze werden gemonteerd tegen draai-kiep– en dakramen. Via het Perfect Fit systeem kan het raam nog steeds open. Bij de montage op een dakraam wordt vaak gekozen voor zijgeleiding zodat er minder lichtkieren zijn.  

Slimme raamdecoratie

Aan de voorkant van de woning vind je wederom een royale raampartij waar de Duette® zonwering tegen werd geplaatst. Om deze eenvoudig te bedienen werd gekozen voor slimme raamdecoratie.

Hor

Er werd ook nog een plisséhordeur gerealiseerd. Dit maakt het mogelijk de deur open te zetten, zonder dat ongewenste insecten naar binnen komen. Een hor is dus niet alleen een mooi product, maar ook erg praktisch.  

Meer weten? 

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw eigen woning? Dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met een Zonnelux specialist bij jou in de buurt. Zij kijken graag met je mee en geven advies op maat.   

Editor: Media team

Datum: 02-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux