Rieten dak | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Droomvilla met rieten dak | Bouwbedrijf Van Leent

Het Westland is een regio die zich kenmerkt door eindeloze kassen en smalle waterlopen. Geen voor de hand liggende plek om een droomvilla te bouwen, en toch is dat precies wat een jong ondernemersgezin er heeft laten doen. Hoewel omringd door de uiterlijke tekenen van de tuinbouw zijn architect en aannemer er toch in geslaagd de woning meer dan genoeg intimiteit mee te geven. De inrichting weerspiegelt een hang naar comfort maar vooral naar gezelligheid en samenzijn. De architectuur is helemaal compleet met een rieten dak dat het geheel een exclusief sausje geeft.

E-installatie: Bos Elektrotechniek. Keuken: Smartdesign Keukenstudio.

Rieten dak | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Raamdecoratie (merk): Blend Window Fashion. Interieurontwerp: Petra Van Os Groen- & Interieurstyliste. Raamdecoratie (leverancier): Peter Van Der Hoeven Interieur.

Rieten dak | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Interieurontwerp: Petra van Os Groen- & Interieurstyliste

Andere leefwereld

“We hebben jonge kinderen en we komen allebei uit hechte families. Dat was voor ons reden genoeg op een stuk grond te bouwen dat dicht in de buurt van de woningen van de grootouders ligt”, zegt de heer des huizes. En toch rijd je niet alleen een ander perceel maar ook een andere leefwereld binnen, zodra je de auto achter de poort parkeert. De villa imponeert door de originele manier waarop een combinatie tussen een modernistische bouwstijl en een traditioneel rieten dak is vormgegeven. Dat valt vooral op aan de hoge voordeur, die toegang geeft tot een indrukwekkende vide.

Aluminium shutters: Fractons. Haard: Jens Haarden. Interieurbeplanting: Zuidkoop.

Interieurbouw: Bentz. Aluminium schuifpuien: Aluk ALuminium BV. Tuinhuis: W Veenstra Bouw. Hovenier: Van Der Drift Hoveniers. Lederen bar bekleding: Alphenberg Leather.

Centraal element

Vanaf de voordeur kijk je inderdaad dwars door de keuken tot in de achtertuin. Het centrale element in die ruimte is een lange tafel met hoge stoelen. De keuken zelf is als het ware daaromheen gebouwd en biedt de gebruiker alle bewegingsruimte. Hij of zij kan als een chef-kok de mensen aan tafel gerechten serveren maar ook drankjes of koffie. Zo kan de tafel op elk (eet- of drink)moment van de dag worden benut. Het is een van de aspecten die tonen hoezeer deze villa een woonhuis is en geen showhuis.

Rieten dak | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Zonwering (leverancier): Vitrona. Zonwering (merk): Sunshield BV. Architect: VISIE BV. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Van Leent.

Rieten dak | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Tuinontwerp: Studio REDD. Heaters: Bromio Heating EU. Tuinmeubelen: Buitenhof Tuinmeubelen.

Droomvilla met rieten dak, Bouwbedrijf Van Leent, The Art of Living

Architect: VISIE BV. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Van Leent. Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek B.V.

Levensloopbestendig

Het meest afzijdig ligt de thuiswerkplek van de eigenaar, maar ook hier zijn sporen zichtbaar van spelende kinderen. Uit alles blijkt dat zij weliswaar niet heer en meester zijn in de woning maar wel de kleine prinsen en prinsessen. Op de eerste verdieping hebben ze bijvoorbeeld hun eigen huidige slaapkamer terwijl op de zolder al met de inrichting van hun toekomstige kamers is begonnen. Gezinsuitbreiding is ingecalculeerd bij de vormgeving van het huis, net als de veranderende behoeftes aan eigen ruimtes van opgroeiende zonen en dochters. Ook dat is levensloopbestendig bouwen.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Hans Gorter

____
Wil je meer zien van Bouwbedrijf Van Leent?