Droomvilla | Niels Maier, the art of living

Droomvilla van gesublimeerde klasse | Niels Maier

In Belgisch Zuid-Limburg ontdekte The Art of Living een huis uit duizenden. Grandioos en overdonderend. Je komt welhaast superlatieven tekort om de pracht en praal en maakfinesses van deze droomvilla te beschrijven. Een stijlicoon dat inspireert. En tegelijk een intens gevoel van vrijheid en ontspanning oproept. Mede door het omringende natuurschoon en de kunstzinnige creaties van Interieurontwerper Niels Maier.

Vloerkleden: JoV. Interieurdesign & Meubels (o.a. Minotti): Marres Interieur.

Verlichting: Modular. Gashaard: Dalemans – Interieur, haarden en kachels.

Droomvilla | Niels Maier, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Kokendwaterkaan: Quooker Belgium. Maatwerkinterieur: Leunissen Interieurbouw BV.

Bonuszijde

Voor mensen aan de bonuszijde van het leven staat een ‘home’ voor een fantastische plek om samen te zijn en in je hoofd zo vrij mogelijk te denken. Een nieuwe woning, maar in toenemende mate ook het renoveren van een bestaande woning, is vaak de kroon op het verwezenlijken van een levensdroom. Interieurontwerper Niels Maier die voor het interieur werkelijk elk detail intekende, en goeddeels ook zelf ontwierp, van de sensationeel mooie wastafels tot het ­wijnflessenrek ­in ­de ­bar­ ­is ­er ­cum­ laude­ in ­geslaagd.­­­

Droomvilla | Niels Maier, the art of living

Bad: Not Only White. E en W Installaties: Yannick Opsteyn.

Deurbeslag: FORMANI. Badkamerkranen: VOLA.

Droomvilla | Niels Maier, the art of living

Gietvloeren en wanden: Bovitec. Raamdecoratie: Merode Interieur & Decoratie. Schilderwerken: Richard Bartels Schilderwerken.

Geoliede machine

Ook de Nederlands-Limburgse bewoners verhelen niet dat ze zich koning te rijk voelen. De sympathieke levenspartners zijn wat de Amerikaanse psycholoog Barry Schwartz ‘maximizers’ noemt. Ambitieus met een hoge standaard. Succesvol in beroep. Mensen die ook privé kieskeurig op zoek gaan naar het allerbeste. “Maximizers maken vaak de beste keuzes. Ze overzien alle opties en weten precies waar ze ‘ja’ tegen zeggen. Bijvoorbeeld tegen een kundige Belgische architect en een van de beste aannemers in Limburg. En natuurlijk Interieurontwerper Niels Maier. “Niels Maier en Interieurbouwer Leunissen vormden een geoliede machine, bleek al snel. Dan ga je dus niet pionieren”, glimlacht de charmante bewoonster.

Architect: Archivis. Bouwbedrijf: Eijkerbouw. Tuinaanleg: Boonakker BV. Designpotten outdoor: Domani. Rietdekker: Rietdekkersbedrijf Fer Ooms. Stalen kozijnen en schuiframen: Perfect View Windows.

Droomvilla | Niels Maier, the art of living

Parasols: Umbrosa. Terrasheaters: HEATSTRIP®. Isolatie: Kingspan Unidek B.V. Betonnen tegels (buiten): Schellevis Beton.

Inspirerende droomvilla

Het heeft geleid tot een woest aantrekkelijk high-end-villa. Waarbij villa eigenlijk een understatement is voor de eyecatcher residentie, op een perceel van 4500m2, midden in het bos en in een oude villawijk. “In de Belgische grensstreek heb je in alle opzichten het beste van twee werelden. Onze vorige woning was modern klassiek en vanbinnen landelijk-modern. Nu hebben we gekozen voor eigentijds modern, maar wél met een rieten kap. Dat was een wens van mij”, zegt de bewoonster. Het eindresultaat is fenomenaal. Eigentijds supermodern en dynamisch, maar ook warm, intiem en comfortabel.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Niels Maier?