
Gerbrand Hulshof en Jan Pieter de Kloet van het gelijknamige bouwbedrijf zijn gespecialiseerd in de (nieuw)bouw van exclusieve woningen. Met een enthousiast en ervaren bouwteam zet HULSHOF l DE KLOET zich volledig in voor een optimaal resultaat voor zijn opdrachtgevers. Ditmaal niet voor één, maar tegelijkertijd voor twee naast elkaar gelegen high-end villa’s. The Art of Living spreekt Hulshof en De Kloet in een van deze riante woningen, gelegen in een prachtige groene omgeving centraal in het land.
Samen voor het maximale
Jan Pieter vertelt: “We hebben veel van dit soort woningen gebouwd. In dit geval, en overigens al vaker, met architectenbureau Marcel de Ruiter. Ook werken we veel samen met interieurarchitecten wiens ideeën we goed kunnen vertalen naar een product, voor deze villa met Studio Diana van den Boomen.” Collega Gerbrand: “Veel werk zit ‘m in de details, vooral in het voortraject. We werken graag met een bouwteam met een vaste club vaklieden met onze eigen mensen en externe partners waar we al lang mee samenwerken. Onze opdrachtgevers hebben gedurende de bouw altijd één vast aanspreekpunt bij ons.” Jan Pieter: “We voelen elkaar met z’n allen goed aan, hebben korte lijnen en kunnen zo een mooie, hoogwaardig gebouwde woning neerzetten, waarbij we de klant zo veel mogelijk ontzorgen.” En dat is precies wat ze als spil van het bouwteam voor deze twee fraaie villa’s hebben weten te realiseren, die van de buitenzijde weinig van elkaar verschillen, maar wat indeling en interieur betreft wel degelijk anders zijn.
Wees welkom
Voorbij de grote voortuin kom je in de entreehal die toegang geeft tot onder meer de woonkamer. Je kunt vanuit de entree ook naar het kantoor en de keuken. In de hal zelf is voor het gastentoilet een apart portaaltje gecreëerd met een wastafel en een grote ronde spiegel. Het donkerblauwe behang achter de wastafel komt terug in het toilet en in hetzelfde patroon in andere tinten in de woning. De woonkamer is een ruimte met een grote bank waar het gezin gezellig samen kan zijn en tv kan kijken. Opvallend is de ondiepe maatwerkwandkast. “In deze ‘showkast’ is ruimte voor persoonlijke items. Er staan nieuwe accessoires in, maar juist ook dierbare items van vroeger: niet alles hoeft nieuw te zijn”, aldus binnenhuisarchitect Diana van den Boomen. Zij nam met haar studio, als onderdeel van het bouwteam, het hele interieurontwerp inclusief vast meubelmaatwerk en lichtplan voor haar rekening, in nauw overleg met de bewoonster. Zij vertelt: “Ik houd van gezelligheid en een huis dat geen toonzaal is. Ik heb mijn ideeën aan Diana kenbaar gemaakt en die heeft zij heel goed vertaald naar materialen en producten.” Diana: “Wij maken voor iedere opdrachtgever een passend, uniek interieurontwerp. We kijken daarbij goed naar wie onze opdrachtgevers zijn.”
Om in te wonen
De villa heeft een adembenemende, royale woonkeuken. Er is een eiland met spoelgedeelte en daarachter een kastenwand met kookplaat en overige apparatuur. Aan beide zijden van deze wand zijn in symmetrie dezelfde taatsdeuren geplaatst die op de woonkamer uitkomen. Evenwijdig aan deze wand staat een houten, Deens ovale eettafel met op de kopse kant een met lederen behang beklede haard. Haaks op de eettafel is een bar in dezelfde uitvoering als de rest van het vaste keukenmeubelmaatwerk. Achter de bartafel is de koffie- en drankbar binnen handbereik. De toonaangevende werkbladen zijn van Italiaans Fior di Bosco-marmer: een natuursteen waarover de bewoonster eerst wat twijfelde, maar na advies van Diana toch voor koos. Ze is er nu erg blij mee. Achter de keuken is de bijkeuken met veel opbergruimte, met uit het zicht een ingebouwde vriezer met zichtbare ijsblokjesmachine.
De menselijke maat
Op de bovenste twee verdiepingen van het gezin bevinden zich de privévertrekken en de wasruimte. Hoewel de ruimtes royaal zijn, voel je je nergens verloren en heeft alles een praktische functie of esthetische waarde. Zo heeft de slaapkamer van de opdrachtgevers alleen een bed als meubel, maar tegelijkertijd een balkon en een spits toelopend plafond met een armatuur dat uit meerdere verlichtingssnoeren bestaat. In de hele villa vallen overigens, behalve de fraaie armaturen, de mooi uitgelijnde verlichting op, zoals in de plafondspots. “We hebben het hier veel samen over gehad”, vertelt Jan Pieter, “zodat we het perfect konden voorbereiden en daarmee ook zo konden uitvoeren tijdens bouw.” De badkamer heeft een douche, wastafelmeubel en een bad dat de aandacht vraagt, mede door het plateau waarop het staat. Vanuit de badkamer loop je zo naar de walk-in-closet, waarvan de fronten in een leerlook zijn uitgevoerd. De andere ruimtes op deze verdieping bestaan uit slaapkamers en badkamers, net als op zolder.
Om te feesten
De kelder is ook een geliefde ruimte in huis, niet verwonderlijk gezien het grote televisiescherm met loungebank. Naast tv-kijken kan er gefeest worden aan de bar, waar drankjes gedronken kunnen worden uit de indrukwekkende drankvoorraad, die prachtig wordt uitgelicht in de walkin-closet- variant voor wijn- en champagneflessen. De kelder heeft bovendien een ruime logeerkamer en herbergt alle technische installaties, voor de aansturing van onder meer het domoticasysteem en de audio-installaties binnen en buiten.
Kwaliteit en duurzaamheid
De rietkragen van de villa zijn uitgerust met een zwarte aluminium afdekking: de moderne variant van de meer traditionele nokvorsten. Deze afdekking is van hetzelfde materiaal als de zwarte minimalistische aluminium kozijnen. De overstekken zijn met hout betimmerd en de woning is voorzien van Belgisch hardstenen raamdorpels. Al het gebruikte hardsteen voor de woning is hiervan gemaakt. De schoorsteen is, zoals HULSHOF l DE KLOET het beschrijft, “een echt onderdeel van een Marcel de Ruiter-woning; fraai en prominent aanwezig.” De achterzijde van de tuin grenst aan hoge bomen, die het perceel van zo’n 2500 vierkante meter van veel privacy voorzien. De tuin is verder uitgerust met een zwembad met een luxueuze blauwgrijze binnenzijde, meerdere terrassen en een afsluitbare veranda. Ook is er een trap met een ruime toegang naar de kelder. Op het platte dak liggen zonnepanelen, volledig uit het zicht. Ook is de villa voorzien van een energiezuinige warmtepomp. Er is bovendien een heel hoge isolatiewaarde om zo min mogelijk warmte te verliezen. Daarvoor is driebubbel glas gebruikt in combinatie met slanke aluminium profielen en hoge isolatiewaardes in de gevel. De hoogwaardige bouwkundige afwerking betreft dus ook een hoogwaardige duurzaamheid.
Fotografie: Jurrit van der Waal