Duinvilla | Gerben van manen

Noordwijk heeft altijd een vakantiegevoel, het hele jaar door

Architect Gerben Van Manen groeide ook op tussen het duinzand. “Noordwijk heeft een eigen architectuur”, legt hij uit. “Heel herkenbaar, vaak met hout. Eigenlijk komt die stijl uit Deauville in Normandië.” Dat gevoel moest voor de opdrachtgevers de toon zetten bij het ontwerp voor de villa in de duinen van de badplaats. Het resultaat is een ingetogen huis dat past in de omgeving van het strand en de Noordzee.

“Meteen valt de rust op. Overvloed aan daglicht zien we in het hele huis”, vertellen de bewoners. “Ik ben vaak weg voor mijn werk, maar als ik thuis ben, kook ik graag. We kozen heel bewust voor gas, ik wil het kunnen zien. Van Essen Keukens vroeg me toch nog eens naar de nieuwste inductieplaat te kijken. Kijk, het maakt niet uit waar op de plaat je de pan neerzet, hij verhit alleen dát deel waar de pan staat. En het is natuurlijk beter schoon te houden dan een fornuis.” Het merk Gaggenau is niet alleen goed voor verhitten. Het koelt en vriest ook.

Donkere kleuren

De vloer beneden is van leisteen. Eerst was gedacht aan eikenhout, maar dat leek vanwege het altijd aanwezige zand niet praktisch. Ook daar weer een donkere kleur, als contrast voor het daglicht en de witte wanden. Antracietkleurige schuifdeuren geven toegang tot de zitkamer. Net als in de keuken zien we daar nauwelijks felle kleuren.

Een schitterende maatwerk keuken, gerealiseerd door Van Essen Keukens.


“We houden allebei veel van film, vandaar de comfortable bank.”


The Art of Living, Exclusief wonen, Boley, Openhaarden, Noort interieur BV, interieurdesign, interieur, design, open haard, modern, tegelvloer, kunst, ramen, shutters

Gezellig bij het haardvuur dankzij de haard van Boley.

De indeling van het droomhuis is betoverend
De ruime hal gaat over in het trappenhuis. “Overdag al een feest dankzij het daglicht door het smalle hoge raam in het trappenhuis, boven de voordeur, in het donker moet het betoverend zijn.” De eerste verdieping telt niet meer dan twee deuren. De eerste leidt naar één grote ruimte voor slaap- en badkamer. Verderop een ruime inloopkast. De slaapkamer gaat via de eikenhouten vloer over in de badkamer. Baden kan in het volle daglicht, douchen achter een glazen wand. De tweede etage biedt ruimte aan een logeerkamer met eigen badkamer en een kantoor. Het geheel oogt sober, smaakvol en degelijk.

Sani-CV service uit Wassenaar is verantwoordelijk voor het sanitair.

Droomhuis op een droomlocatie
Het echtpaar kijkt terug op een fijne samenwerking met Noort Interieur. “Er is in die tijd een vertrouwensrelatie ontstaan met eigenaar Nico van Duijn en ook met ontwerper Marijn Kramer.” Dat geldt ook voor het contact met architect Gerben van Manen en projectontwikkelaar Ab van der Wiel. “We hebben een droomhuis op een droomlocatie.”

 

Tekst: Geert van Elten
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Architectenbureau Van Manen bekijken?