previous arrow
next arrow

Duinvilla met panoramisch uitzicht op zee | Van Egmond Totaalarchitectuur

Strakke elementen met een knipoog naar het traditionele

Bovenop een duin staat een statig herenhuis, dat vanuit een weide omtrek te zien is. Duidelijk wordt dat Van Egmond Totaalarchitectuur, die deze duinvilla ontworpen heeft, staat voor een breed scala aan stijlen, van modern tot klassiek, waarbij ze altijd in overleg met de opdrachtgever tot een prachtig eindresultaat komen.

Afhankelijk van de locatie, wens van de opdrachtgevers en regelgevingen ontwerpt Van Egmond Totaalarchitectuur een passende woning, dit keer gerealiseerd in samenwerking met Van Berkel Aannemers. Een herenhuis met een klassieke opbouw, symmetrische gevelindeling, grote raamluiken en rijke gootdetails, die het geheel een sierlijk doch statig voorkomen geven.

In alle rust genieten
Aan de achterzijde is de gevel omringd door een enorme veranda. De veranda dient als prachtige verlening van een keuken, om zodoende als een echte buitenkamer te fungeren. De Borek tuinmeubelen zorgen ervoor dat de opdrachtgevers in alle rust van het panoramisch uitzicht kunnen genieten vanuit hun tuin, aangelegd door en ontworpen in samenwerking met Hachmang Groen en Water, die in zijn strakke uitvoering perfect past bij het geheel.

 

Eddie Donkers Tegelwerken heeft het lichtgekleurde tegelwerk in de keuken verzorgd.


“De beige en zandachtige tinten komen ook terug in het omliggende landschap”


Ruimtelijk gevoel
Van Egmond Totaalarchitectuur en de opdrachtgevers zochten ook bij dit project de samenwerking op met Sjartec voor de hoofdbadkamer, kinderbadkamer, gastenbadkamer en wellness. Kenmerkend voor de hoofdbadkamer is het gebruik van prachtig grootformaat plaatmateriaal met Travertin print, van maar liefst 1 meter bij 3 meter, dat zorgt voor een enorm ruimtelijk gevoel. Eddie Donkers Tegelwerken, vaste partner van Sjartec, voerde het benodigde vakmanschap perfect uit, dat terug te zien is in het resultaat van de tegelplaten en nissen die volledig in verstek zijn verwerkt.

 

Eddie Donkers Tegelwerken is verantwoordelijk voor de tegelvloer in de badkamer.


“Het bad vormt een knipoog naar het verdere interieur van de woning, vanwege het klassieke karakter”


De wellness
De wellness is gevestigd naast de gym en bar in de woning, waarbij voor een duidelijke indeling van sauna, douche en stoomruimte is gekozen. De nis in de achterwand vormt de verbindende factor tussen de douche- en stoomruimte. Wanneer de bewoners plaatsnemen in de sauna of stoomruimte, is er een directe doorkijk mogelijk naar de andere zijde. Dit zorgt voor een ruimtelijke beleving. Mutina mozaïek en het plaatmateriaal met Travertin print maken het geheel af.

KNAB Interieurbouw heeft ook het interieur in de slaapkamer gemaakt.


“Strakke elementen met een knipoog naar het traditionele”


Van Egmond Totaal Architectuur is verantwoordelijk voor de exclusieve architectuur.

Belangrijke verbinding
Het immense, monumentale trappenhuis vormt een belangrijke verbinding tussen alle ruimtes. Alle kamers lopen vloeiend in elkaar over, die op hun beurt gescheiden worden door speciaal ontworpen en suite kasten, gerealiseerd door KNAB Interieurbouw. Hoewel deze kasten in combinatie met de plafondlijsten traditionele elementen in het huis zijn, vormen andere ruimtes juist strakke accenten in het totaalplaatje. Dit alles in een rustige kleurstelling uitgevoerd, omdat de drukbezette bewoners graag thuiskomen in een rustige omgeving, waar plek is voor ontspanning.

Fotografie: Jaro van Meerten

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: