Durven te combineren

Esther Schanzleh

Dat een modern interieur niet gelijk hoeft te staan aan een kille uitstraling, bewijst deze woning in het Groene Hart. Esther van New Angeles Interior Styling nam de inrichting van dit project ter hand en schrok er daarbij niet voor terug bouwkundige veranderingen te laten doorvoeren. Ze combineerde materialen en decoratiestijlen en gaf zo blijk van originaliteit en durf. Zo realiseerde ze een uitnodigend interieur, waarin alle afzonderlijke elementen hun juiste plek hebben gevonden en samen een zichtbare meerwaarde creëren.


Woonkamer

Interieur, moderne woning, Esther Schanzleh

Alle leveranciers van de woonkamer

Audio & video

Bang & Olufsen Nederland

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Niet ongezien doorlopen
Gewoonlijk hebben bewoners en bezoekers nauwelijks oog voor de inrichting van het kleinste kamertje, maar in deze woning trekken ook de toiletten de aandacht. De muren, vloeren, deuren en plafonds zijn met verschillende materialen bedekt, en wel zó uitgekiend dat het bezoek een belevenis wordt. Ook de entree zelf is verrassend. De deur tussen woonkamer en hal is volledig van glas, maar als deze openstaat passen de omtrekken perfect bij de plafondlamp. De deuren van de gangkasten, waarachter zich de vestiaire en de technische ruimte bevinden, zijn voorzien van een reliëf, waardoor je de neiging hebt je vingers eroverheen te laten glijden. Ben je in de leefruimte en draai je je om, dan valt op dat de geometrie van de wandlamp perfect past bij die van de plafondlamp en de deur. Een entree die je niet zomaar voorbijloopt dus, en dat geldt eigenlijk voor de hele woning.


Keuken

Interieur, moderne woning, Esther Schanzleh

Alle leveranciers van de keuken

Keuken

Culimaat

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Interieurdesign

New Angeles Interior Styling

Fotokunst

Umo Art Gallery

Verlichting

Maretti Lighting

Visueel contact

“We hebben veel veranderd aan het oorspronkelijke concept”, zegt Esther Schanzleh. “Ik heb onder andere in de aaneengesloten leefruimte de keuken verplaatst naar het midden. Zoals het kookeiland nu staat, kun je al kokend visueel contact hebben met iedere aanwezige. Tegelijk wilde ik geen hoog eiland dat je als bar kunt gebruiken. De lades zijn opzettelijk enkel aan de achterzijde aangebracht. Ontbijten en dineren gebeurt in de eetkamer, iets drinken kan in de grote zithoek aan de andere kant.” Schuin achter het kookeiland is een nis in de muur die de keuken extra diepte geeft en die een kleinere weerspiegeling heeft in de nis aan de voorzijde van het kookeiland. Daarvoor moest Esther Schanzleh wel meerdere ramen laten versmallen en ook dat liet ze “gewoon” doen.

Het wow-effect

Zowel in de eetkamer als in de zithoek bevindt zich een televisiescherm. In de zithoek zijn de luidsprekers geïntegreerd in het scherm geschoven, zodat de televisie eigenlijk een eyecatcher is geworden met een decoratieve functie. In de eetkamer is het scherm in een alkoof geplaatst, zodat ook dit toestel is opgegaan in de directe omgeving in plaats van een storend zwart scherm geworden. Ook die alkoof was er oorspronkelijk niet. Maar alsof dit allemaal nog niet eigenzinnig genoeg is, heeft Esther ook met de decors en accessoires blijk gegeven van originaliteit. Aziatische motieven in de gordijnen bijvoorbeeld, en een prachtig antiek drankkastje met Japanse versieringen tegenover het kookeiland. Als klap op de vuurpijl is het nergens overdone geworden. “Ik vind het heel belangrijk dat alles klopt”, zegt Esther. “En tegelijk dat het verrassend is. Ik wilde dat bezoekers spontaan het woord ‘Wow!’ over hun lippen kregen en dat is precies het effect dat ik steeds nastreef”.


Badkamer

Interieur, moderne woning, Esther Schanzleh

Alle leveranciers van de badkamer

Plaatsen natuursteen

Grillo Natuursteen

Leverancier Natuursteen

Michel Oprey & Beisterveld

Een vloer van leer

Maar het meest gedurfd, en tegelijk het meest geslaagd, is de manier waarop de muren zijn bekleed, met materialen die prachtig zijn gekleurd en ook aangenaam aanvoelen. In de zitkamer draagt deze muur bij aan het gevoel van warmte en gezelligheid. In de echtelijke slaapkamer onderbreekt de asymmetrische vorm op een speelse wijze de achterwand en geeft cachet aan de ruimte. Het leer op de vloer doet daar nog een schepje bovenop.

Oog voor details

Wat de masterbedroom is geworden, waren aanvankelijk twee slaapkamers. Een deel van de tweede kamer liet Esther bij de echtelijke slaapkamer trekken, door er een inloopkast van te maken, een ander deel bij de badkamer. Die is daardoor L-vormig geworden. De L bevat een grote wastafel met daarboven een grote ronde spiegel, de rest een jacuzzi en een douche. De jacuzzi heeft een zilverkleurige reliëfwand, waarin de oppervlakte van het water wordt weerspiegeld en en dus optisch vergroot wordt. Ook aan de wanden van deze ruimte heeft Esther weer, verschillende materialen laten aanbrengen. Natuurstenen platen aan de ene wand, tegels aan de andere. Die afwisseling heeft als voordeel dat de aandacht van de gebruiker door elk deel van de kamer getrokken wordt en dat die vervolgens daarop geconcentreerd blijft door de zorgvuldig gekozen accessoires. De badkamer oogt bijzonder luxueus. Esther heeft overal blijk gegeven van oog voor details en dat opnieuw in combinatie met inventiviteit. “Ik vind het bijvoorbeeld slordig als er een rol toiletpapier in de wc staat, daarvoor heb ik een speciaal tasje aangeschaft”, legt ze uit. “Zelfs van een zeepje probeer ik iets verrassends te maken.”

Trendy avant la lettre

Het resultaat is meer dan een mooie inrichting. ‘‘Ik heb al doende ook mijn eigen aanpak ontdekt, een talent voor binnenhuisinrichting, dat me niet had mogen verbazen, omdat mijn moeder er vroeger al blijk van gaf. Ons ouderlijk huis was altijd trendy avant la lettre. Wie zich ook aangetrokken voelt door het combineren van materialen, door originaliteit en durf én streeft naar een modern maar uitgesproken warm interieur, mag daarvoor een beroep op mij doen.”

Editor: Media team

Datum: 15-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jurrit van der Waal