Duurzaam bezig zijn? Kies voor de raambekleding van Zonnelux

Zonnelux

We kunnen er haast niet meer omheen; het klimaat. Om duurzaam bezig te zijn wordt steeds meer actie ondernomen. We kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor gerecyclede materialen en producten worden zo ontworpen dat er weinig verspilling is. Maar een beter klimaat begint bij jezelf, daarom is het slim om te kiezen voor duurzame raamdecoratie. Wat dat precies betekent en wat duurzame raamdecoratie inhoudt lees je in dit artikel.  

Duurzame materialen 

Raamdecoratie kan op verschillende manieren duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de oorsprong van materialen, het isolerende effect en de levensduur van de raambekleding. Daarom is het slim om voor houten raamdecoratie te kiezen. De houten jaloezieën en shutters van Zonnelux zijn niet alleen mooi, maar ze kennen ook een lange levensduur. Dit komt doordat het bedrijf alleen kwaliteitshout gebruikt en voor iedere boom die wordt gekapt een nieuwe laten plaatsen. Een ander duurzaam materiaal dat gebruikt wordt om raamdecoratie te produceren is geweven hout, dat wordt gemaakt van bamboe. 

Isolerende raamdecoratie 

Daarnaast biedt Zonnelux ook raambekleding met een isolerend effect. Het zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat zodat energie bespaard kan worden. Normaal gesproken verlies je ongeveer 50% van de warmte door de ramen, dit wordt met de helft verminderd door bijvoorbeeld te kiezen voor de Duette® gordijnen 

Slimme raambekleding 

Naast duurzaamheid is technologie ook niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Door deze twee grote thema’s te combineren ontstond de slimme raamdecoratie van Zonnelux. De raamdecoratie is onder andere te bedienen met een handige app. Daarnaast kunnen er timers en scènes worden ingesteld zodat ze automatisch openen en sluiten. Stel bijvoorbeeld jouw rolgordijn in om standaard om 8 uur te openen, zodat de zon het huis al kan verwarmen. Wil je het helemaal goed doen? Dan zou je de raambekleding kunnen koppelen aan temperatuursensoren. Waardoor jouw woning altijd de gewenste temperatuur heeft.  

Wil je meer informatie over duurzame raamdecoratie? Bezoek dan een Zonnelux specialist in jouw omgeving en vraag advies op maat aan.  

Editor: Media team

Datum: 20-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux