Duurzaam doucheplezier met waterbesparende producten van Plieger  

Plieger

In de tijd waar duurzaamheid prioriteit heeft, krijgen we in ons eigen leven ook steeds meer mogelijkheden om duurzame keuzes te maken. Zo ook in je badkamer. Door kleine aanpassingen door te voeren, kun je jouw watergebruik verminderen. Goed voor de planeet, goed voor je portemonnee.

Waterbesparende tips voor jouw badkamer

Natuurlijk is de meest simpele manier om water te besparen om minder lang te douchen. En dat is zeker een goed begin! Toch zijn er nog andere opties om jouw badkamer duurzaam te maken. Hiervoor hoef je niet je gehele badkamer te verbouwen. Met onderstaande tips kun je stappen zetten om jouw waterverbruik te verminderen.

Slimme douchekoppen

Waterbesparende douchekoppen verminderen het waterverbruik zonder in te leveren op doucheplezier. Met een waterbesparende douchekop wordt minder liter water per minuut verbruikt. Een gemiddeld huishouden kan met een waterbesparende douchekop maar liefst 6700 liter warm water per jaar besparen.

Cold-start functie

De Plieger Napoli wastafelmengkraan beschikt over een cold-start functie. Deze functie zorgt ervoor dat alleen koud water geleverd wordt wanner de hendel in de middenstand gepositioneerd is. Hierdoor wordt minder energie verbruikt.

Thermostatische mengkranen

In het hedendaagse interieur is een thermostatische mengkraan heel normaal. Een thermostatische mengkraan zorgt ervoor dat je douche of bad sneller op temperatuur komt in plaats van dat je zelf koud- met warm water aan het mengen bent.

Waterbesparend toilet

Met een spoelonderbreking biedt een waterbesparend toilet meer controlee en kun je zelf aangeven wanneer het toilet voldoende heeft gespoeld. HIerdoor wordt de helft minder water verspild bij elke spoelbeurt. Dit betekent wel dat je een beetje moet opletten en niet wegloopt nadat je op de spoelknop hebt gedrukt.

Lekpreventie

Zorg ervoor dat lekkende kranen of douchekoppen tijdig worden gerepareerd of vervangen. Dit eenvoudige en regelmatige onderhoud zorgt ervoor dat water niet onnodig wordt weggespoeld.

Meer advies over duurzame badkameroplossingen? Plieger beschikt over meedere showrooms, verspreid door heel Nederland. Kom langs voor advies over specifieke producten of over volledige badkamerrenovatie. Ben je van plan om jouw badkamer duurzaam te maken? Kom dan gerust langs. We helpen je graag.

Editor: Media Team

Datum: 10-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Plieger