bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

  • Solar Crew
  • Hoofdstraat 5E
  • 5528 AG Hoogeloon

Duurzaamheid als uitgangspunt | Solar Crew

Tegenwoordig gaat het in alle branches, maar zeker in de zonnepanelenbranche, continu over duurzaamheid. Het gesprek hierover is niet bijster ingewikkeld, het gaat over het concreet maken in de praktijk. Dit doet Solar Crew dagelijks voor hun klanten in zowel het zakelijke- als particuliere segment, maar dit vinden zij niet genoeg. Het bedrijf besloot daarom om dit ook toe te passen in hun nieuwe bedrijfspand, dat volledig in het teken van duurzaamheid staat.

Energiebesparende oplossing

“We namen duurzaamheid dus als uitgangspunt. Die boodschap gaven we mee aan ons bouwmanagement en installateurs. Op het gebied van de w-installatie werd door Aqualon van Zutphen een energiebesparende oplossing voor warmteterugwinning (WTW) geadviseerd. We kozen voor een VRF-systeem, het neusje van de zalm in installatieland. Met dit systeem realiseren we een optimaal binnenklimaat en wordt er continu verse en schone lucht binnengebracht. In corona-tijd natuurlijk helemaal ideaal. Maar voor ons gewoon altijd heel belangrijk in relatie tot het welzijn van onze mensen.”

Duurzaamheid, zonnepanelen,

Duurzaam plan

Ook op het gebied van de e-installatie liet Solar Crew niets aan het toeval over. Partner Markhorst kwam met een uiterst duurzaam plan op het gebied van elektra, verlichting, brand- en inbraakbeveiliging en toegangscontrole.  “Ook hier gaven we de installateur de boodschap mee om het onze mensen zo eenvoudig mogelijk te maken. Geen gedoe met sleutels en ingewikkelde toegangscodes. Als ik erop terugkijk, waren dit niet de meest ingewikkelde vraagstukken die er speelde. Bouwtechnisch hebben we flink wat zaken moeten tackelen. Denk aan het verzwaren van het dak (o.a. voor de w-installatie en natuurlijk de zonnepanelen, red.), de indeling van het pand, het interieur en de esthetische uitstraling. Alle gemaakte keuzes moesten daarbij ‘duurzaam’ en ‘toekomstbestendig zijn’. Het inpandige kantoor was ook best een issue, door het ontbreken van daglicht. We kozen voor lichtstraten en extra raampartijen en gaven Markhorst opdracht om hier extra aandacht aan de verlichting te besteden. Want ook daglicht is enorm belangrijk voor het welzijn van mensen die dagelijks op kantoor werkzaam zijn. Overigens was het Bouwbesluit in ons voordeel (geen nieuwbouw, maar verbouw, red.), maar we kozen ervoor om de renovatie aan te pakken volgens de norm van nieuwbouw. Alleen het beste vinden wij goed genoeg.”

Een dak vol zonnepanelen

Al die state of the art techniek moet natuurlijk gevoed worden. Binnenkort wordt het dak van het nieuwe pand voorzien van 274 zonnepanelen (zodra de seinen op groen staan qua subsidie en de laatste dakaanpassing). Onze zonnepanelen zijn goed voor een opbrengst van 100.000 kWh per jaar. “Natuurlijk ligt ons dak vol zonnepanelen, logisch. Maar ook een absolute must. We hebben gekozen voor all-electric, dit betekent dat de volledige energievraag elektrisch wordt ingevuld. We maken dus geen gebruik van gas. Waar we wél gebruik van maken is opslag van stroom middels ‘accuopslag’. Accuopslag is sterk in opkomst in onze branche, dit betekent dat er ook nog veel onwetendheid is binnen de zakelijke en particuliere markt. Wij vertellen er graag meer over én laten in ons nieuwe pand ook de techniek achter de opslag zien in de praktijk.

Duurzaamheid, zonnepanelen,

Solar School & Showroom

“Binnen Solar Crew hebben we ons eigen opleidingstraject (Solar School, red.). We willen nieuwe mensen kennis laten maken met ons bedrijf en laten zien hoe we werken. Daarnaast wordt ‘de crew’ op deze manier continu bijgeschoold. In ons nieuwe pand beschikken we over een echt ‘oefendak’ dat is gebouwd op een entresolvloer. We kunnen vanaf nu dan ook echt uitspreken dat we een eigen trainingscentrum hebben. Op dit moment zijn we ook nog druk bezig met de inrichting van een showroom. We willen mensen laten zien waar ze in investeren en wat de mogelijkheden zijn. Ook op het gebied van trends en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om accuopslag.”

De toekomst

“Het nieuwe pand is een stevig fundament onder de toekomst van Solar Crew. We kunnen vanuit Eersel verder bouwen. Het pand brengt ons de professionele uitstraling die echt bij ons past en de ruimte om te kunnen ondernemen en groeien. Het is hier prettig en plezierig werken voor onze mensen. Dit laatste is voor Dennis en mij het allerbelangrijkste. De uitstraling van het nieuwe pand – in combinatie met de kwaliteit van ons werk- gaat ons vast en zeker nieuwe klanten opleveren en maakt ons tot een (nog) interessantere werkgever. ‘De crew’ zal de komende jaren alleen maar professioneler worden.”

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Solar Crew

___

___

Meer projecten bekijken van Solar Crew?