Duurzaamheid: Kies voor natuursteen toepassingen

NG Bouwen met Natuursteen

Natuursteen vindt zijn oorsprong miljoenen jaren geleden en is terug te vinden in verschillende, prachtige, wereldberoemde gebouwen. Dit komt doordat natuursteen niet alleen voldoet aan verschillende esthetische aspecten, maar het ook een duurzaam product is. De producten van NG Bouwen met Natuursteen zijn dan ook erg levensloopbestendig en zeer geschikt voor circulair bouwen. Daarnaast gebruiken zij geen chemicaliën en sluit NG Bouwen met Natuursteen chemische processen uit. Zo is en blijft natuursteen een duurzaam product.  

Levensloopbestendig  

Duurzaamheid in de bouw kenmerkt zich onder andere door producten die een lange tijd mee gaan. Dit heeft natuursteen jaren geleden al bewezen en het materiaal wordt dan ook al eeuwenlang gebruikt in verschillende bouwwerken, denk aan het paleis op de dam en de toren van Pisa. Natuursteen gaat dan ook mits het juist wordt toegepast een leven lang mee.  

Natuursteen als natuurlijk product 

Daarnaast komt het natuursteen dat NG Bouwen met Natuursteen gebruikt recht uit de natuur. Een wonderbaarlijk proces zorgt ervoor dat het product laag voor laag samengesteld wordt in de aarde. Om ervoor te zorgen dat het een echt natuurlijk product blijft, vind de productie op een natuurlijke manier plaats. Dit betekent dat processen als verhitting, bakken en smelten niet worden toegepast. Het maakt van natuursteen een puur product.  

Circulair bouwen 

Bovendien is natuursteen een natuurlijk product dat erg geschikt is voor circulair bouwen. Dit is een ander belangrijk aspect met betrekking tot duurzaamheid in bouw. Natuursteen kan worden hergebruikt met of zonder nieuwe bewerkingen. Dit maakt het een betrouwbaar product dat jarenlang even sterk en mooi blijft. Daarom kunnen bijvoorbeeld grote natuursteen elementen keer op keer een andere functie krijgen binnen een bouwwerk.  

Duurzaam winnen van natuursteen 

Tot slot is NG Bouwen met Natuursteen ook direct betrokken bij de groeve in Noord-Macedonië. De meeste sorteringen van hen ontstaan in dit unieke land. Het creëren van werkgelegenheid in dit land is één van de doelen van NG Bouwen met Natuursteen. Hierbij zetten zij zich ook in voor goede en veilige werkomstandigheden middels het ontwikkelen van werkmethodieken, beschermingsmiddelen en adviezen. Op deze manier leveren zij een esthetisch, duurzaam én maatschappelijk verantwoord product rechtstreeks van Moeder Natuur.

Editor: Media team

Datum: 21-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living