Duurzame alternatieven voor de hout- en gashaard

Daniëls Openhaarden

Naast dat een haard voorziet in warmte brengt het ook een heerlijke warme sfeer met zich mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ook een houthaard ter verrijking van het interieur willen. Toch brengt de realisatie van een openhaard ook de nodige uitdagingen met zich mee en is de kans groot dat tegen problemen aangelopen wordt. Gelukkig zijn er nu ook twee type haarden zonder rookkanaal: De elektrische haard en de bio-ethanol haard. Beide zijn veilig te plaatsen, zijn ontzettend duurzaam en kennen onbegrensde designmogelijkheden. Daniëls Openhaarden kijkt graag me je mee naar jouw specifieke mogelijkheden en weet je, tijdens de realisatie van deze haarden, volledig te ontzorgen.

Elektrische haard, Haarden, Daniëls Openhaarden, The Art Of Living

De elektrische haard  

Een elektrische haard brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Allereerst hoef je dus geen rekening te houden met een rookanaal, wat de plaatsing vergemakkelijkt. Ook werkt een elektrische haard, zoals de naam al doet vermoeden, op elektriciteit. Dit maakt de haard ontzettend duurzaam in gebruik. Daarnaast is een elektrische haard te plaatsen in gasloze woningen en appartementen, wat eindeloos veel mogelijkheden biedt. En wie denkt dat deze haard alleen sfeer verhogend werkt, heeft het mis. Hij kan wanneer gewenst dienen als bijverwarming.  

Elektrische haard, Haarden, Daniëls Openhaarden, The Art Of Living

Bio-ethanol haard  

Ook een bio-ethanol haard is een goede optie wanneer een houthaard of een gas-haard uitgesloten zijn. Ook deze haard is erg duurzaam doordat hij brandt op bio-ethanol, wat een biologisch product is. De elektronische vulpomp zorgt hierbij voor maximale veiligheid, een kinderslot voorkomt verbranden en de haard wordt geleverd met ingebouwde temperatuur sensoren. Een ander voordeel is de bediening. Dit wordt erg eenvoudig met de afstandsbediening of, wanneer gewenst, met het smart home system.  

Wil je graag meer weten over deze twee alternatieven? Dan verwijzen we je graag door naar Daniëls Openhaarden. Zij hebben kennis van hun vak en weten daardoor deze woondroom voor jou in vervulling te laten gaan.  

Editor: Media Team

Datum: 18-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie Art Of Living