Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Duurzame villa | Lab32 architecten

De eigenaars van deze bijzondere duurzame villa hadden een heerlijk huis waar ze met veel plezier woonden, maar ze hadden ook nog één wens: ze wilden een woning bouwen die helemaal aan hun eisen voldeed en waar ze oud konden worden. Lab32 architecten kreeg deze opdracht en die hebben ze vervuld met oog voor het grote geheel. Het meest opvallende element aan de woning is het goudkleurige gevelscherm. Het breekt op charmante wijze de voorgevel van geïsoleerd gevelstucwerk.

Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Binnendeuren: Anyway Doors.

Gouden gevelschermen: Melis Engineering. Buitenkozijnen: Van ‘T Hof Aluminium. Haard: Boley openhaarden BV.

Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Akoestische plafonds: OWA Benelux B.V.

 

Levensloopbestendig en duurzaam

Op dit moment staan onderwerpen als levensloopbestendigheid en duurzaamheid volop in de belangstelling. Om ervoor te zorgen dat de bewoners er ook nog kunnen blijven wonen als ze slechter ter been zijn, zijn alle leefruimtes gelijkvloers. De huislift zorgt ervoor dat ze gemakkelijk in de garage en het souterrain kunnen komen. Om aan de eisen op het gebied van duurzaamheid te voldoen, werd de duurzame villa energieneutraal gebouwd. De kelder werd van een warmtepomp met diepteboringen voorzien en op het dak liggen zonnepanelen. De niet flatterende panelen zijn niet zichtbaar, want de dakrand is verhoogd. Slim!

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV.

Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Infrarood: Sunshower BV. Regendouche: Hotbath BV. Sauna: Jan van Sundert. Lift: Aesy Lift.

 

Verdraaid

Een uitdaging was de vorm van het perceel, dat schuin loopt naar achteren toe. De bewoners wilden graag dat de voorkant van de woning recht stond aan de straat, maar de achterkant moest ook recht staan ten opzichte van de tuin. Het gebouw is zo neergezet dat het precies in verhouding is met de kavel. Je ziet niet dat die niet recht is. De lijnen corresponderen geniaal met de woning en de omgeving.

Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Interieurbouw: LEO Interieurgroep.

Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Garagedeur: Different Doors BV


“De lijnen corresponderen met de woning en de omgeving”


Duurzame villa, Lab 32 architecten, the art of living

Architect: Lab32 architecten. Buitenkozijnen: Kumasol BV. Stucwerk: Van Gils Gevelisolatie.

 

Souterrain

De opdrachtgevers van deze duurzame villa zijn mensen die van het leven genieten. Ze vonden het belangrijk om te kunnen ontspannen op hun woonlocatie. Daarom is er een loungeruimte ontstaan in het souterrain met een barfunctie en aan de buitenzijde een jacuzzi. Er bevinden zich ook een sauna, waskeuken en grote dubbele garage.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Koen Stijnen + Dré Wouters

______
Wil je meer projecten zien van Lab32 architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media