brand bba architecten, duurzame woning

Duurzame Woning | Brand BBA Architecten

Deze duurzame woning is volledig afgestemd op de woonwensen van de opdrachtgevers. De minimale eisen voor dit duurzame droomhuis waren een ruim kantoor en een royale hal. Maar ook een bijkeuken en vijf slaapkamers. Brand BBA architecten heeft deze eisen weten te vertalen naar een moderne, traditioneel gebouwde villa.

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk

De trappen en het maatwerk zijn gerealiseerd door Houtambacht Trappen en Maatwerk BVBA.

Landelijk karakter

“Het zadeldak met de schuin weglopende overstekkap past mooi in het landelijke karakter van de woonomgeving.” “De levering van het prefabdak had nogal wat voeten in de aarde.”, herinnert Cindy, de eigenaar van de woning, zich. “Uiteindelijk heeft de aannemer zelf het dak op maat gemaakt, waardoor de bouwvertraging die was ontstaan beperkt bleef.” De woning is door de 35 zonnepanelen erg duurzaam 

Deurbeslag is afkomstig van FORMANI®

Royale hal

Via de garderobe kom je terecht in de royale hal. De blikvanger van deze ruimte is de wit gestucte trap met donkerhouten treden. In het interieur zijn natuurlijke materialen en rustieke kleuren toegepast. Het hele huis is voorzien van een tegelvloer met houtnerf. Alle deuren in de woning bevatten magneetsluiting.

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk

Het interieur is gerealiseerd door De Woonwulp.

Speels effect

De ruime living heeft een speels effect door het langs de rand verlaagde plafond. Deze ruimte bevindt zich in de rechtervleugel van de woning. De tv is verwerkt in een roomdivider waar de grote grijze bank uitzicht op biedt. De woonkamer wordt van de keuken gescheiden door de bijzondere waterhaard. De draaibare televisie-unit is op maat gemaakt en boven de haard ingebouwd en op afstand te bedienen.  

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk


“De villa heeft een groot effect op de omgeving”


Moderne keuken

De moderne keuken is uitgerust met een uitgebreid aanbod aan inbouwapparatuur en donker van kleur. De keuken bevat een keramische kookplaat met een ingebouwd afzuigsysteem. De doorkijkhaard is ook in de keuken aanwezig en zorgt niet alleen voor een geheel maar ook een sfeervolle uitstraling. De eethoek sluit perfect aan op de moderne keuken en het lampenwerk boven de eettafel geeft speels effect aan de ruimte.  

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk

Master bedroom

De master bedroom van deze duurzame woning is gerealiseerd boven de garage. Door het franse balkom met openslaande deuren heeft deze ruimte een prachtig uitzicht. Naast het balkon bevat de slaapkamer nog een inloopkast en een ruime badkamer. Op de eerste etage zijn de slaapkamers van de kinderen gesitueerd. Deze kamer hebben een eigen badkamer met natuurstenen wasbakken. De badkamer heeft een vrijstaand bad en regendouche. 

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk

duurzame woning, brand bba architecten, villa, modern, landelijk

Bijkeuken leidt tot de prachtige tuin

Vanuit de keuken kom je terecht in de bijkeuken, die toegang heeft tot het terras en de dubbele garage. Ook kijk je vanuit de keuken uit op de achtertuin met tuinhuis en carport met oplaadpunt voor meerdere auto’s. Het terras beschikt over een loungebank en tennistafel waardoor dit een heerlijke ontspanningsruimte is geworden voor het hele gezin.  

 

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer projecten zien van Brand BBA Architecten?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 11 | jun | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media