De woontrends van het moment | BoomingNuon

De woontrends van dit moment uitgelicht

Ieder jaar en elk seizoen kunnen we weer genieten van nieuwe woontrends. Trendsetters kunnen hun hart ophalen bij het zien van al die geweldige nieuwe trends. Opvallend is ook dat veel van de trends in het dagelijks leven weer worden teruggevoerd naar onze interieurs. Een goed voorbeeld hiervan is de duurzame leefstijl. Anno 2019 vinden we het steeds belangrijker om duurzamer te leven. Het gas, water, licht aansluiten doen we dan ook niet zomaar meer. We denken regelmatig na over de gevolgen hiervan voor het milieu en zoeken naar (groene) oplossingen. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de huidige woontrends. Duurzame en natuurlijke materialen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de andere woontrends van 2019? Wij lichten ze hieronder toe.

Botanisch interieur

Ah, de natuur! Wat zijn we dol op deze trend! Veel mensen vinden rust als ze zich één voelen met de natuur. Doordat we dagelijks steeds meer bloot staan aan allerlei prikkels, zien we dat de behoefte aan rust binnen het interieur toeneemt. Hierdoor gebruiken steeds meer mensen zachtere kleuren en is minimalisme inmiddels een begrip. Ook botanische sferen zijn hierbij niet weg te denken. Mensen en de natuur gaan al eeuwen hand in hand. Zonder de natuur zouden wij niet bestaan. Een avondwandeling door de bossen, even naar het strand of een rondje om het huis kan al voldoende zijn om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Toch doen we dit te weinig. Waarom zouden we dan een stukje van de natuur niet in huis halen? De botanische trend speelt hier uitstekend op in.

Wees niet bang: deze trend betekent echt niet dat je een heel oerwoud in huis moet halen. Slechts enkele leuke kamerplanten, een botanisch behang en andere natuurlijke elementen doen al wonderen!

Rauwe materialen

Ook bij deze trend zijn we geïnspireerd door de natuur. Waar voorheen alle materialen werden gepolijst, zien we dat dit tegenwoordig niet meer gewenst is. Waarom zou je immers een prachtig natuurlijk materiaal polijsten als deze van zichzelf al over enorm veel charme beschikt? Rauwe materialen beschikken over een ongekende charme. Echtheid, puurheid en vergankelijkheid is dan ook niet voor niets zo populair bij het grote publiek.

Organische vormen

Organische vormen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Waar we vroeger vooral rechthoekige vormen zagen, worden deze vandaag de dag steeds vaker vervangen door ronde vormen. Heerlijk om wat speelsheid binnen je interieur aan te brengen. Natuurlijk zorgen rechthoekige vormen voor een strakke uitstraling, maar willen we dat nog wel? Is het niet veel leuker om je creativiteit de vrije loop te laten en iets unieks te realiseren? Of je dit nu doet met een ronde salontafel of enkele ronde kussentjes; de mogelijkheden zijn eindeloos! Weg met de standaard vormen, wij kiezen massaal voor uniciteit!

Eclectisch interieur

Waar we voorheen onszelf vooral vasthielden aan strakke vormen, dezelfde materialen en vooral niet durfden af te wijken van de ‘norm’, is dit tegenwoordig wel anders. Naast de wat meer organische vormen, zien we ook dat ruwe en verfijnde materialen met elkaar gecombineerd worden. Het interieur hoeft niet meer over slechts één stijl te beschikken. Je mag best wat eigenheid laten zien door een elektrisch interieur te realiseren.