Eclectisch interieur | Leo Eulink Interieur & Ontwerp
Eclectisch interieur | Leo Eulink Interieur & Ontwerp
Eclectisch interieur | Leo Eulink Interieur & Ontwerp
previous arrow
next arrow

Eclectisch interieur | Leo Eulink Interieur & Ontwerp

We zijn regelmatig te gast bij de meest exclusieve woningen, op de meest indrukwekkende locaties in Nederland en België. Toch worden ook wij nog regelmatig verrast. Zo ook bij dit project. Bij aankomst bij Leo Eulink Interieur & Ontwerp in een Overijssels dorpje wordt direct duidelijk dat we hier te maken hebben met een uniek object. Het monumentale pand, van oorsprong een burgermeesterhuis, werd omstreeks 1863 gebouwd en vormt samen met een oud raadhuis een beeldbepalend ensemble. Dit wordt versterkt door de locatie: het pand is gelegen aan een kanaal dat dwars door Dedemsvaart loopt, wat een bijzonder sfeervol plaatje oplevert! Wat uniek is aan dit pand is toch wel het eclectische interieur.

Eclectisch interieur, Leo Eulink Interieur & Ontwerp, luxe, leren vloerkleed, exclusief wonen, landhuis, villa


“Onze interieurs hebben een rustige, warme en persoonlijke uitstraling, door de combinatie van natuurlijke, luxe en bijzondere materialen”


Stijlmakers Interieurbouw heeft de keuken en badkamer voorzien van maatwerk.

Historisch karakter

Waren we al onder de indruk van het pand zelf, de binnenkant is al even bijzonder. De oude karakteristieken zijn aangevuld met moderne toevoegingen en verschillende stijlelementen, waardoor een eclectisch geheel is ontstaan. Na de aankoop van de villa ruim twintig jaar geleden heeft de eigenaar het pand volledig laten renoveren naar eigen ontwerp, met behoud van het oorspronkelijke karakter. De vele authentieke elementen zijn in ere hersteld, zoals het marmer in de hal, de iconische zuilen in de tuin en de vergulde koppen in de deuren van het Koetshuys. Het dak en de dakgoten zijn geheel vernieuwd, waarbij de originele balken bewaard zijn gebleven.

Het beeld en geluid in de woning zijn verzorgd door Bang & Olufsen M. Troelstra.

Eclectisch interieur, Leo Eulink Interieur & Ontwerp, luxe, leren vloerkleed, exclusief wonen, landhuis, villa

In de villa ligt een opvallend donkerkleurig parket met een visgraatmotief van Meijer Parket.

Persoonlijke interieurs

De interieurs van Leo Eulink hebben een rustige, warme en persoonlijke uitstraling door de combinatie van natuurlijke, luxe en bijzondere materialen. Zo werken ze veel met mooie stoffen en bijzondere wandbekleding, wat ook in het pand goed te zien is. Ze mixen graag stijlen, waardoor een overwegend eclectisch geheel ontstaat. Hierbij hebben ze zich laten inspireren door verschillende interieurstromingen. Maar het allerbelangrijkste uitgangspunt is de persoonlijkheid van de opdrachtgevers. Uiteindelijk moeten zij zich thuis voelen in de woning. Alles in het ontwerp moet in dienst staan om dat doel te bereiken.

Leo Eulink Interieur & Ontwerp heeft met zijn ontwerp een bijzonder interieur neer weten te zetten.

Eclectisch interieur, Leo Eulink Interieur & Ontwerp, luxe, leren vloerkleed, exclusief wonen, landhuis, villa

Het interieur is stijlvol aangekleed met een vloerkleed van Alphenberg Leather en raamdecoratie van Indivipro.

Karakteristiek meesterwerk

Dat het eigen pand een ultiem voorbeeld is van wat Leo Eulink Interieur & Ontwerp neer kan zetten, ontdekken we terwijl we worden rondgeleid. Zo is de hal sfeervol aangekleed met een fraaie marmeren vloer die toegang biedt tot een prachtige zitkamer met authentieke vensterbanken en een karakteristieke schouw. De grote woonkamer is middels en suite deuren verbonden met een eetkamer met openslaande deuren naar de buitenruimte. Grote ramen zorgen hierbij voor extra lichtinval en accentueren de hoogtes van de kamers. Ook bijzonder zijn de donkere wanden, die het eclectische interieur extra allure geven.


“Om het woon- en werkgenot te vergroten heb ik het interieur voorzien van hedendaags comfort”


Smaakvolle inrichting

De bovenverdiepingen van de villa zijn smaakvol ingericht en hoogwaardig afgewerkt met behoud van authentieke elementen. Op de eerste verdieping bevinden zich zes grote slaapkamers, waarvan één met eigen douchegelegenheid. Bijzonder is ook de locatie van de moderne badkamer; deze bevindt zich namelijk op een tussenverdieping. Tussen de eerste en tweede etage is eveneens een tussenverdieping gecreëerd, ingericht als wasruimte. De tweede etage biedt ruimte aan een grote zolder. De villa is gelegen op een stijlvol aangekleed erf met optimale privacy.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Michael van Oosten

____

Wil je meer projecten zien van Leo Eulink?