kunst en interieur, Rein Tupker, the art of living

Eclectisch interieur | Rein Tupker & Zn

Ze reisden 35 jaar lang de wereld over, bouwden een verzameling aan wereldse schatten op en brachten deze samen in hun woning in Den Haag. Van glas-in-loodramen uit Roemenië tot houten fauteuils uit Indonesië en schilderijen uit India, Afrika en Saoedi-Arabië. Op 14 hoog hebben ze bovendien een markant uitzicht op de stad én het waterlandschap van Scheveningen. Kunst-siersmederij Rein Tupker & Zn werd ingeschakeld om het project naar een nog hoger niveau te tillen tot een prachtig eclectisch interieur.

Eclectisch interieur, Rein Tupker, the art of living

kunst en interieur, Rein Tupker, the art of living

Lijnrechte zicht

De veertiende verdieping van het complex biedt ruimte aan negen appartementen. Het is de hoogste verdieping van het vierkante gebouw, maar er zijn in taartvorm nog twee appartementen boven geplaatst. Bijzonder is het lijnrechte zicht – zonder enige belemmering – vanuit het appartement naar de begane grond. Het appartement van 298 m2 is een samensmelting van twee woningen en heeft nog steeds twee voordeuren, wat een aparte beleving geeft.

Eclectisch interieur, Rein Tupker, the art of living

Verlichting: Bava Light Concepts

Eclectisch interieur, Rein Tupker, the art of living

Verlichting: Bava Lights Concepts.

Woonkamer met wereldse kunstobjecten

Vanaf het balkon dat grenst aan de zithoek kijk je over de bruisende stad. Rechts van het balkon en in het verlengde van de eethoek is de aangebouwde halve cirkel, een soort serre, met een extra zitgedeelte gecreëerd. Italiaanse dubbelgebakken keramische tegels sieren de vloeren door de hele woning, afgezien van de blauwe tegels in de keuken. Hoge, zwarte plinten dekken de ruimtes tussen de tegels en de muren subliem af; een ontwerp van Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn. De grote raampartijen van de vloer tot het plafond geven een groots gevoel binnen dit eclectische interieur.

Eclectisch interieur, Rein Tupker, the art of living

Eclectische schoonheid

Overal waar je kijkt word je getrakteerd op artistieke schoonheid, wat de woning een eclectische uitstraling geeft. Ze hebben de basis rustig gehouden, zodat ze zich onder kunnen dompelen in al die prachtige herinneringen. Hier komt hun leven samen, letterlijk, en wordt oud en nieuw geïntegreerd tot een echt thuis. Er is gewerkt met aardse kleuren in combinatie met zeegroen. Niet alleen een weerspiegeling van de buitenwereld – de stad, de natuur en de zee – de kleur zeegroen wordt ook aan boord van duikboten gebruikt, omdat het rustgevend is. Deze toch wel gewaagde kleurenkeuze past perfect binnen een eclectisch interieur.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Meer projecten zien van Rein Tupker & Zn?